Tésztához
• 8 darab tojás
• 8 evőkanál kristálycukor
• 8 ek liszt
• 1 mokkás kanál szódabikarbóna v. fél tasak sütőpor
• kb.1,5kg magozott meggy
Krémhez
• 4 dl tej
• 1 cs vanília puding
• 1 ek liszt
• 25 dkg Rama
• 20 dkg porcukor
• 1 vaníliás cukor
Tetejére
• 4 dl tejszín (Hulala v. Meggle)
ízlés szerint csokireszelék
8 tojásból piskótát keverünk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, sűrűn rászórjuk a meggyet és a piskótatésztát ráöntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
a krém:
4 dl tejben megfőzzük a liszttel elkevert pudingot, hűtjük.
25 dkg Ramát 20 dkg porcukrot 1 vaníliáscukrot habosra keverünk, majd a kihűlt pudinggal jól összedolgozzuk.
4 dl tejszínt kemény habbá verünk.
A kihűlt piskótát a tepsiből kiborítjuk, a papírt lehúzzuk róla. Így a meggyes rész van felül. Erre kenjük a krémet, a krémre a tejszínhabot. Tetejét csokireszelékkel megszórhatjuk.
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Sütőpapíron kinyújtjuk, 25×35 cm-es tepsi hátulján megsütjük a lapokat, 180 fokon 5-10 percig. Ha megsültek az e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet a porcukorral, a kakaóporral, a tejjel, a rum aromával és a vaníliás cukorral összegyúrjuk. Lehet, hogy még egy pici tej kell bele, hogy jól összetudjuk gyúrni a tésztát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral, citrommal és a puha margarinnal keverőgép segítségével habosra kikeverjük. A tojások fehérjét 3 kanál cukorral kemény habbá verjük. A sárga masszához...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fenti 4 tojást, 12 lat porcukrot gázon felverünk, és ha meleg, addig verjük a gázról levéve, amíg ki nem hűl. 14 lat vajat jól kikeverünk, 1 lat vaníliás cukrot teszünk bele. 2 l...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz