menu

Családireceptkönyv.hu

TEJSZÍNES PÓRÉHAGYMÁS, ZSÁLYÁS CSIRKEMELLCSÍKOK


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy csirkemell
1 póréhagyma
zsálya
petrezselyem
só, bors
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
étolaj

Elkészítés:


Az olajon megfuttatjuk a karikára vágott póréhagymát, majd rádobjuk a csirkemell csíkokat. Fehéredésig pároljuk. Fűszerezzük sóval, borssal, felöntjük az 1 dl fehérborral, majd hozzáadjuk a zsályaleveleket. Összeforraljuk a tejszínnel és már tálalható is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Bármilyen tésztával (itt orsótészta), vagy rizzsel kínálhatjuk. A tetejét petrezselyemmel és zsályával, paradicsomkarikával díszítjük.

TEJSZÍNES PÓRÉHAGYMÁS, ZSÁLYÁS CSIRKEMELLCSÍKOK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rizike
Rizike

tej-cukor-búzadara-sűrűre főzőm-deszkára öntöm-kinyújtom-vágom-panírozom :)

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Tejfölös-sajtos burgonyaszelet
Tejfölös-sajtos burgonyaszelet

A burgonyát jól megmossuk, kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk ( én hosszában háromba vágtam) a gömbölyű részéről levágtam a héjat,hogy ne boruljon fel a sütéskor. Feltesszük f...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jolánka
Csirkés tészta
Csirkés tészta

a tészta lehet maradék is, de ha mégsem akkor, enyhén sós, lobogó forrásban lévő vízben, főzzük ki a csomagoláson lévő utasítás szerint. A csirkemellt alaposan megmosom, papírtör...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes mustáros csirkemell
Tejszínes mustáros csirkemell

Elkészítése: A póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy szeletekre vágjuk és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük a hagymával együtt, majd f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk