6 szelet karaj (vagy 6 db csirkecomb)
2 szem krumpli, 2 nagy sárgarépa, 2 cukkini, 2 nagy gomba, 1 zeller, 2 fej hagyma (illetve bármilyen zöldség mehet bele)
olívaolaj, só, őrölt bors, szárított oregánó, rozmaring és kakukkfű
tejföl, reszelt sajt
A megtisztított, összevágott zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsibe terítettem (a sütőpapírt picit megolajoztam előtte, és a fűszerezett zöldségeket is meglocsoltam pár csepp olajjal),
majd rápakoltam a befűszerezett hússzeleteket is, amiket előzőleg sóval, őrölt borssal, oreganoval, rozmaringgal és kakukkfűvel szórtam meg, aztán alufóliával letakarva 200 fokra előmelegített sütőbe toltam 50 percre. Utána a fóliát levettem, és további 10-15 percig 200 fokon sült. Befejezés előtt a hússzeleteket tejföllel (vagy jelen esetben friss krémsajttal) vastagon bekentem, reszelt eidami sajttal gazdagon megszórtam, s így ment 10 percre a grill alá. A köret jó szaftos, a hús puha és omlós.
A húst felszeleteljük és átkenjük sóval, borssal, kevés olajban megsütjük, majd félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük és kevés olajban dinsztelni kezdjük. Egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) a burgonyát meghámozom, megmosom, karikára szeletelem egy tálba, ott megszórom sült krumpli fűszerrel és egy kis sóval, összekeverem, hogy mindenhol egyformán érje a fűszer....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA harcsa pacal picit sem hasonlít a marha pacalhoz, max. annyiban, hogy ez is bendő (csak a harcsáé) Mivel egy picit nyálkás, így jól ki kell áztatni, mosni és körömkefével lesúro...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehéz