menu

Családireceptkönyv.hu

TÖLTÖTT CUKKINI


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db közepes cukkini
1 vöröshagyma
5 dkg bacon
150 g tejföl
2 db tojás
2 kávéskanál só
bors ízlés szerint
5 dkg sajt
2 ek olívaolaj

Elkészítés:


A cukkinit hosszában ketté vágjuk, belsejét kanállal kikaparjuk, és apró darabokra vágjuk.
Hagymát, bacont apróra vágva kevés olívaolajon megdinszteljük, majd rádobjuk a cukkini felkockázott belsejét, és kb. 5 percig fedő nélkül kavargatva főzzük, hogy a zöldségekben levő nedvesség minél jobban elillanjon. Közben ízlés szerint fűszerezzük.
Egy kis pohár tejfölt két tojással elkeverünk, majd hozzáadjuk a zöldséges ragut. Az így kapott tölteléket a kis cukkini csónakokba kanalazzuk, és a tetejét gazdagon meghintjük reszelt sajttal.
180 fokon előmelegített sütőbe tesszük, és lefedve 30 percig, majd a fedetlenül 10 percig sütjük.
sütési hőfok: 180°C légkeveréses

TÖLTÖTT CUKKINI

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Aszalt paradicsomos, mascarponés szendvicskrém recep
Aszalt paradicsomos, mascarponés szendvicskrém recep

Az aszalt paradicsomot és a bazsalikomleveleket apróra vágjuk. Összekeverjük a paradicsomot, bazsalikomleveleket, sót, borsot és egy keveset az aszalt paradicsom olajából is hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás cukkini
Gombás cukkini

A megmosott cukkinit héjastól felkarikázzuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felszeletelt gombát és a cukkinit....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Burgonyával töltött palacsinta
Burgonyával töltött palacsinta

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és megfőzzük. Közben az élesztőt kevés cukros, langyos vízben felfuttatjuk, a liszthez kavarjuk. A sót és a többi vizet is beletesszük, jól ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Tarhonyás hús
Tarhonyás hús

A húst kockára vágjuk. A kolozsvári szalonnát apró csíkokra vágjuk, és 2 ek zsíron megpirítjuk, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát. Rátesszük a húst, és fehé...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk