2 db közepes cukkini
1 vöröshagyma
5 dkg bacon
150 g tejföl
2 db tojás
2 kávéskanál só
bors ízlés szerint
5 dkg sajt
2 ek olívaolaj
A cukkinit hosszában ketté vágjuk, belsejét kanállal kikaparjuk, és apró darabokra vágjuk.
Hagymát, bacont apróra vágva kevés olívaolajon megdinszteljük, majd rádobjuk a cukkini felkockázott belsejét, és kb. 5 percig fedő nélkül kavargatva főzzük, hogy a zöldségekben levő nedvesség minél jobban elillanjon. Közben ízlés szerint fűszerezzük.
Egy kis pohár tejfölt két tojással elkeverünk, majd hozzáadjuk a zöldséges ragut. Az így kapott tölteléket a kis cukkini csónakokba kanalazzuk, és a tetejét gazdagon meghintjük reszelt sajttal.
180 fokon előmelegített sütőbe tesszük, és lefedve 30 percig, majd a fedetlenül 10 percig sütjük.
sütési hőfok: 180°C légkeveréses
Az aszalt paradicsomot és a bazsalikomleveleket apróra vágjuk. Összekeverjük a paradicsomot, bazsalikomleveleket, sót, borsot és egy keveset az aszalt paradicsom olajából is hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott cukkinit héjastól felkarikázzuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felszeletelt gombát és a cukkinit....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és megfőzzük. Közben az élesztőt kevés cukros, langyos vízben felfuttatjuk, a liszthez kavarjuk. A sót és a többi vizet is beletesszük, jól ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kockára vágjuk. A kolozsvári szalonnát apró csíkokra vágjuk, és 2 ek zsíron megpirítjuk, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát. Rátesszük a húst, és fehé...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű