menu

Családireceptkönyv.hu

TÚRÓS KAKAÓS CSIGA


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg túró,25 dkg liszt,1/2 dl tej, 5 ek.olaj,10 dkg porcukor,csipet só és 1/2 csomag sütőpor.
Töltelék: 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor és 4 púpos evőkanál porcukor (rászitálni).

Elkészítés:


A túrót kikeverni a cukorral, majd fokozatosan hozzá a tej és az olaj , majd a pici sóval és a sütőporral elkevert liszt. Nagyon jól kezelhető a tészta.Enyhén lisztezett deszkán kinyújtom 1 ek.olajjal megkenem és így szórom a kakaóval.Feltekerem és kb.2cm darabokra vágom.
/Tipp! Ha mállik a tészta, ilyenkor csak lapos csigákat sikerül előállítani, de ha betesszük egy kicsit a mélyhűtőbe a tésztát, megkeményedik, és könnyebb egyenletes szeletekre vágni. Lehet egy kis vaníliás-cukros tejjel megkenni a csigák tetejét még a sütés előtt./
Előmelegitett 180' fokon 15' sütöm.Nem kell túlsűtni,hogy puha maradjon!

TÚRÓS KAKAÓS CSIGA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pillefánk
Pillefánk

1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk, és közepesen hőfokon sütjük őket. Annyi olaj legyen a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sós fonott kalács húsvétra(Rupáner)
Sós fonott kalács húsvétra(Rupáner)

1. Az élesztőt egy mokkáskanálnyi cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt lágy, de nem ragadós tésztát dagasztunk. Ha szükséges, akkor adjun...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Majonézes céklasaláta
Majonézes céklasaláta

A tojás sárgáját összekeverjük a mustárral és apránként hozzáadjuk az olajat, majd a tejfölt és a citromlevet. Belenyomjuk a fokhagymát. A céklát kefével jól lesikáljuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
FÁTYOL KALÁCS
FÁTYOL KALÁCS

Elkészítése: 1. Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Ha nincs mikró, akkor tűzhelyen, tűzálló edényben. Csak meleg legyen, ne forró....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk