A tésztához : 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 4 tojássárgája, 3 dkg élesztő, 0.5 dl tej, 1 kiskanál cukor, csipet só
Töltelékhez : 60 dkg túró, 25 dkg porcukor, 4 tojásfehérje, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál liszt, reszelt citromhéj, mazsola vagy kapor ízlés szerint
A langyos tejben a cukorral futtassuk fel az élesztőt. Gépi habverővel keverjük ki a tojássárgáját a puha margarinnal, szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a sót, és a felfuttatott élesztőt. Alaposan dolgozzuk ki a tésztát, és osszuk két részre.
A töltelékhez a túrót szitán törjük át, keverjük ki a porcukorral, adjuk hozzá a mazsolát v. a kaprot, vaníliás cukrot, a citromhéjat, a lisztet, és a 4 tojás felvert habját.
Sütőpapíros tepsibe tegyük az egyik kinyújtott tésztánkat, simítsuk rá a túrókrémet, majd a tetejére tegyük a másik kinyújtott tésztalapot. Tetejét szurkáljuk meg villával, és hagyjuk pihenni minimum 1 órát.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon 30 – 35 perc alatt elkészül. Szeleteléssel várjuk meg míg kihűl, és porcukorral tálaljuk.
A tésztát egy 30 * 22 cm-es tepsiben sütöttem, de nagyobb tepsi esetén akár 75 dkg túrót is használhatunk.
A gesztenyemasszát villával összenyomkodjuk,vajjal lazítjuk.Nem szabad nagyon puhára,krémesre,mert nem tudjuk a krumplinyomón áttörni. Áttörjük és tányérkákba rakosgatjuk A tejsz...
Elkészítési idő: min 10 perc Nehézség: KönnyűTörjük apróra a háztartási kekszet, ne daráljuk! A 25 dkg Ramat teflontálba melegítsük fel. A forrás kezdetekor keverjük hozzá a cukrot és a kakóport. A keveréket hagyjuk egy perci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a margarint, kakaót és összeforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és a cukrot, majd jól összekeverjük. Ut...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a pitetésztát, 30 percig hűtőben pihentetjük. Utána egy kb 30 cm átmérőjű piteformába simítjuk, 15 percig elősütjük. Összekeverjük a tölteléket és az elősütött pitet...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz