A palacsintához:
10 dkg Norbi liszt, 3 tojás, 3 dl tej, pici só, pici édesítő, 1 evőkanál olaj
A töltelékhez:
darált dió, édesítőszer (én Eritritet használtam), kb. 1 dl tejszín, narancshéj reszelve, rumaroma
Megsütjük a palacsintákat a fenti hozzávalókból.
Darált diót, édesítővel, rumaromával, reszelt narancshéjjal és kevés tejszínnel összekeverünk (jól kenhető massza legyen) és megtöltjük a palacsintákat.
Holland kakaóporból tejszínnel, édesítőszerrel csokoládémártást főzünk és azzal meglocsoljuk a palacsintákat.
/Hozzáadott cukor nélküli csokoládéból is készíthetünk csokiszószt. Gőz fölött, 1-2 evőkanál étolajjal főzzük fel./
Ínyencek tejszínhabbal tálalva is fogyaszthatják.
Tedd az összetevőket egy mixerbe. Keverd közepes sebességen, amíg sima állagú nem lesz. Öntsd pohárba.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk, közben a lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Beletesszük a felfutott élesztőt, túrót, tojássárgákat, sót, tejfölt és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben felhevítjük az olajat, amire aztán rádobjuk a hagymát, amit üvegesre párolunk. Erre jöhet majd a gomba is, amit ugyancsak szépen átpirítunk. Ennél a pontnál lehet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggybefőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. Közben a szikkadt zsemlét apró kockákra vágjuk. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük, majd egyenként beleü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű