- 205 g Schär Mix C – gluténmentes lisztkeverék
- 50 g porcukor
- 65 g puha vaj
- 1 db közepes méretű tojás
- 50 g gluténmentes étcsokoládé
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 g sütőpor (1 teáskanál)
A vajat kikeverjük a tojással, a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztkeveréket összeforgatjuk a sütőporral, majd a keveréket a vajas tál tartalmához adjuk és alaposan összekeverjük – vagy akár kézzel összegyúrjuk – és hozzáadjuk az apró kockákra vágott gluténmentes étcsokoládét.
Az így kapott masszából kis gombócokat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, majd tenyérrel enyhén kilapítjuk a gombócokat. 180 ºC fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
* Forrás: https://glutenerzekeny.hu/glutenmentes-receptek/glutenmentes-csokis-keksz/
1. lépés Előkészítjük, kimérjük a tészta hozzávalóit. A margarinunk legyen szoba hőmérsékletű, így könnyebben dolgozunk vele. Vendégváró szelet recept lépés 1 foto 2. lépés A l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. 2. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. 3. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi alapanyagot is hozzáadva összeállítjuk a tésztát. Lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, hogy teljesen egynemű állaga legyen (2-3 perc)....
Elkészítési idő: 35-40 perc Nehézség: KönnyűCipót gyúrok. A 10 dkg zsírt felolvasztom +10 dkg liszttel elkeverem és a kinyújtott tésztára kenem. Fetekerem szorosan. Négy részre vágom. Pihentetem 10-20 percig majd kinyútom...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes