- 4 db tojás
- 4 ek. kristálycukor
- 1 csomag vaníliacukor
- 50 g darált dió
- 200 g tejföl
- ízlés szerint porcukor
- kevés vaj a sütőpapír bekenéséhez
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és fokozatosan belekeverjük a kristálycukrot és vaníliacukrot. Ha már a hab kemény és fényes, hozzáadjuk a felvert tojássárgát, végül óvatosan belekeverjük a darált diót.
Egy tepsit előkészítünk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőpapírt egy kevés vajjal megkenjük, így a sütés után a tészta könnyebben elválik majd a sütőpapírtól. A tésztát ráöntjük a sütőpapírral kibélelt tepsire és 180 fokon 12-15 percig sütjük.
Miután megsült, a sütit kifordítjuk és rögtön levesszük róla a sütőpapírt. Ha nem jön le, akkor pár pillanatra nedves kendővel lefedjük és ismét megpróbáljuk.
A tejfölt a porcukorral elkeverjük és megkenjük vele a tésztát. Felcsavarjuk és legalább 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
* Én gázsütőben készítettem el, így kicsit tovább kellett sütnöm, és a vége fele pedig felvettem 200 fokra a sütőt.
* A tetejét porcukorral, csokidíszekkel vagy dióval is megszórhatjuk, ízlés szerint.
* Forrás: https://www.topreceptek.hu/recept/tejfolos-dios-tekercs-liszt-nelkul-r509
Egy villával alaposan pépesítsd a banánt. Ne turmixold, mert azzal túl folyékonnyá válhat. Ezután egy evőkanállal lassanként adagold a pürébe a zabot. Közben gyúrd össze a masszát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit gőz fölött felolvasztjuk, visszahűtjük. Liszt, kakaó, sütőpor, só: összekeverjük. Vaj, cukor: habosra keverjük, hozzáadjuk az egész tojást és az olvasztott csokit. Hozzá...
Elkészítési idő: 2-óra Nehézség: KönnyűElőször a kijelölt tepsit vagy tálat(tortának is készíthető)folpackal kibéleljük úgy,hogy a szélein túl lógjon. A felezett epreket lerakjuk. A zselatint a vízben elkeverjük a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt a liszttel elmorzsoljuk, azután hozzáadjuk a többi anyagot is, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk. Vékonyra kisodorjuk, összehajtogatjuk. (Én...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű