2 L víz
1 közepes fej vöröshagyma
150 g sárgarépa
60 g zellergumó (nyers)
60 g petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
3 db babérlevél (friss, vagy szárított)
5 szem feketebors (egész)
só
Mérjük ki a hozzávalókat.
Hámozzuk meg, mossuk le a zöldségeket, és nagyjából egyforma darabokra vágjuk fel - a vöröshagymát elég félbevágni.
Most mérjük ki a lábasba a receptben szereplő vízmennyiséget, és forraljuk fel. Ha felforrt a víz, tegyük bele a zöldségeket, a fűszereket, és a sót is. Közepes hőfokon - gyöngyözve - addig forraljuk a vizet fedő alatt, míg a zöldségek jó át nem főnek, meg nem puhulnak.
A lefőzött zöldségalaplevet egy szűrőn keresztül szűrjük kancsóba, és máris megkaptuk a gyönyörű zöldségalaplevet.
Befőttes üvegben, vagy vákuumzacskóban tároljuk, fagyasztóban bármeddig eláll. A megfőtt zöldségeket akár köretként is tálalhatjuk valamilyen ételhez.
Jól összekeverjük az összes hozzávalót. Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára. Majd beletekerjük a lezárt sütőpapírt ezüstpapírba. Lezárjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. 3. A morzsalékotkeverd össze a tojással, sajttal, lisztekkel, sütőporral, fűszerekkel. 4. Formázz kb. 2 cm magas korongokat a masszából, eze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHalsütésnél egy kis pirospaprika.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű