4 db tojásfehérje
4 db tojássárgája
12 g kakaópor – holland
90 g búzaliszt (BL55)
80 g kristálycukor
Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, hőlégkeverés nélkül! A lisztet elkeverjük a kakaóporral. A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját. Majd kis adagokban hozzákeverjük a kakaós lisztet is. Addig keverjük, lassú, óvatos mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk. A karikába tesszük a masszát, és habkártyával a karika pereméig kihúzzuk a piskótát.A 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük a karikát (légkeverés nélkül). Ha kisült meglisztezzük, tetejére fordítva kb. 1 óra alatt hagyjuk kihűlni a piskóta karikát. Ha teljesen kihűlt a piskótakarika, egy éles késsel körbevágjuk.
Forrás: Apróséf
A sütőformát sütőpapírral béleljük. A lisztet, cukrot, szódabikarbónát és sütőport összekeverjük. A kávés vizet az olajjal és tejjel összekeverjük. A száraz hozzávalókhoz keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA datolyákat kimagozzuk, belerakjuk egy tálba és ráöntjük az 1 dl forróvizet és állni hagyjuk 5-10 percig. Közben a száraz hozzávalókat (őrölt mandula, nyílgyökérpor, fahéj, gyöm...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA lisztből, margarinból csipet sóval cukorral vízzel jó kemény tésztát gyúrunk .Egy fél óráig pihentetjük. Kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kerek tortaformát,úgy, hogy oldala is l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd hozzáverjük a tojássárgáját, az olvasztott vajat, a lisztet és a darált diót. A masszát sütőpapírral kibélelt formába meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz