3 db krumpli( 30 dkg)
10 dkg reszelt sajt (mozzarella 6-7 dkg, a többi parmezán , persze lehet trappistával is)
1db. tojás
1 púpozott evőkanál tönkölybúzaliszt
2 evőknál tej
1 mokkáskanál őrölt kömény
só ízlés szerint
kb. 1 -1,5 dl.olaj a sütéshez
1. A sajtot egy -két órára betesszük fagyasztóba , így sokkal könnyebben lehet reszelni majd lereszeljük.
2. A krumplit megpucoljuk,feldaraboljuk és csipet sóval megfőzzük,leöntjük a maradék vizet róla.
3. A krumplihoz hozzáadjuk a tejet, krumplitörővel összetörjük,és hagyjuk kihűlni.4. Egy tálba tesszük a krumplit,majd belerakjuk a sajtot,tojást, a lisztet,ízesítjük sóval,köménnyel. Először kanállal elkavarjuk, majd kézzel jól összedolgozzuk.
5. Egy diónyit kiveszünk a masszából és a két tenyerünk között rudacskákat sodrunk.
6. Olajat forrósítunk és a kroketteket beletesszük a forró olajba (én 5-6 darabonként sütöttem).
7. Közepes lángon szép világos barnára sütjük, közben óvatosan megforgatjuk.
8. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.
Jó étvágyat kívánok! :-)
Tisztítsuk meg a répát, és reszeljük le. A hagymát vágjuk vékony karikákra. Kevés vízben kezdjük el párolni a hagymát, majd amior kezd áttetszővé válni, adjuk hozzá a sárgarépát, a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Jó nagy hagymafejet 1 centi vastag karikákra szeletelek, vigyázva, ne essen szét, besózom, kicsit hagyom a sóban állni, utána liszt-tojás-zsemlemorzsa panírban megsütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű