menu

Családireceptkönyv.hu

Expressz sajtos rudak


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg liszt
25 dkg vaj (vagy margarin)
1 tk. só
20 dkg reszelt sajt (nálam a fele füstölt)
9 ek. tejföl
A kenéshez:
1 tojás
A tetejére:
5 dkg reszelt parmezán (lehet szezámmag, lenmag, stb…)

Elkészítés:




35 dkg liszt
25 dkg vaj (vagy margarin)
1 tk. só
20 dkg reszelt sajt (nálam a fele füstölt)




Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is és összegyúrjuk. Ha nagyon ragacsos a tészta, még egy kis lisztet lehet hozzá adni.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra (légkeverés). A tésztát lisztezett deszkán kb. 2 mm vékonyra kinyújtjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a reszelt parmezánnal.
Derelyevágóval felvágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Az előmelegített sütőbe toljuk ahol 20 perc alatt szép aranysárgára sütjük.

Expressz sajtos rudak

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtkrémmel töltött pogácsa
Sajtkrémmel töltött pogácsa

Elkészítés: 40 perc, sütés: 20 perc A tésztához öntsd egy lábosba a tejet, rakd hozzá a vajat, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Tejfölös pogácsa (Annuskám)
Tejfölös pogácsa (Annuskám)

Azzal kezdünk, hogy lereszeljük a sajtot, amit belegyúrunk a tésztába. A tejben feloldjuk az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak elkeverni, hogy feloldódjon). A lisztet átszitálju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
CSICSERIBORSÓ ROPOGÓS
CSICSERIBORSÓ ROPOGÓS

A csicseriborsó jól lecsepegtetjük. Az olajat összekeverjük a fűszerrel, beleforgatjuk a csicseriborsót. Sütőpapíros tepsiben aranybarnára sütjük, közben megrázogatjuk a tepsit.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szalonnás pogácsa
Szalonnás pogácsa

A szalonnát felkockázzuk, és kisütjük. Nem teljesen, éppen hogy kezdjen pirulni, még üveges legyen. Leszűrjük a zsírjától. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, liszttel tenyerün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk