menu

Családireceptkönyv.hu

Ezersziget csirkesaláta recept


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő részére
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg csirkemell vékonyra kockázva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
kicsi olaj
1/2 leveskocka
bors
Meggle Mesterkrém (főzőtejszín) (opcionális)
mustár (opcionális)
1 ezersziget öntet por (kotányi)
3 ek majonéz
1 db joghurt
1 db kefír
1 közepes kígyóuborka nagyobb kockákra vágva
1/4 jégsaláta összetépkedve, vagy összevágva
1 közepes fej lilahagyma vékony csíkokra vágva
1 db nagy paradicsom
1 paprika felkockázva
kevés friss snidling (opcionális)
10 dkg sajt felkockázva

Elkészítés:


Az összevágott csirkemellet egy pici olajon fehére sütjük, majd izlés szerint ízesítjük (leveskocka,bors,bármilyen fűszerek, fokhagyma).

Hozzáöntjük a tejszínt és puhára pároljuk a húst. Ha még nem puha öntünk alá egy kis vizet és tovább pároljuk. Közben összevágjuk a zöldségeket és a sajtot.

Egy nagy tálba teszünk 1 joghurtot és 1 kefirt 3 kanál majonézt és jól összekeverjük az ezersziget porral.

Hozzátesszük a húst, a zöldségeket és a sajtot, majd jól összeforgatjuk.

Hűtve tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A húshoz bármilyen fűszer használható.

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajttekercs
Sajttekercs

Jelenleg itt vagy: Főoldal > Előétel receptek > Sajttekercs Sajttekercs recept Galéria (1) Sajttekercs Beküldve: 2013.04.02. Kategória: Előétel receptek Küldte: Balog Erika...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojásos sárgarépa saláta
Tojásos sárgarépa saláta

A tojásokat keményre főzzük és vékony félkörökre szeleteljük. A sárgarépát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. Egy t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hidegtál
Hidegtál

A felszeletelt hozzávalókat szépen elrendezem, a sonkát és sajtot megtöltöm ízlés szerint körözöttel, tormakrémmel és feltekerem. a tál közepére töltött tojást halmozok és leöntöm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Majonézes zöldborsó
Majonézes zöldborsó

1. A zöldborsót sós vízben puhára főzzük, majd az edényből kivéve lecsöpögtetjük. 2. A majonézt a tejföllel és a mustárral simára keverjük. 3. Sóval, cukorral ízesítjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add border_color Új recept favorite Kedvenc receptek person Belépés favorite Belépés favorite ASZF thumb_up Facebook oldalunk