• 150 g cékla (nyers)
• 1 marék dió (egész)
• 1 gerezd fokhagyma
• 40 g sajt - parmezán
• 5 evőkanál olívaolaj
• 0.5 db lime lé
• só
• bors - fekete (tört)
1. Vizet forralunk és belerakjuk főzni a céklát, ami kb 25-30 perc alatt puhára fő. Ekkor kivesszük a vízből, kihűtjük és megtisztítjuk.
2. Aprítógépbe tesszük a kisebb darabokra vágott céklát, hozzáadjuk a diót, fokhagymagerezdet, parmezánt reszelünk hozzá, hozzáadjuk a fél lime levét és elkezdjük aprítani.
3. Mikor apróra darálta a gép, áttesszük egy magasabb falú edénybe, hozzáöntjük az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk és botmixxerrel krémesre dolgozzuk.
4. Kis üvegbe töltve, hűtőben egy hétig eláll. Pirítóson, vagy spagettivel isteni
A kukoricákat megtisztítjuk, a leveleket és a hajat leszedjük róluk, a csövek végeit levágjuk. Bekenjük őket vajjal - 1-1 teáskanálnyi per cső -, alufóliára fektetjük kettesével....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítás és aprítás után mindent turmixoljunk pépesre, kenhetőre. Kész is a finom, gyors és egeszséges vacsora.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felmelegítjük és a felszeletelt gombát megpároljuk benne, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A tejfölbe keverjük a lisztet, amikor a gomba megpuhult, felöntjük vele és folyama...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű