A linzer tésztához
50 g porcukor
100 g vaj
150 g búzaliszt (BL55) sima liszt
A linzer kenéshez
30 g sárgabarack dzsem
A túrótöltelékhez
1400 g tehéntúró (félzsíros)
140 g búzadara
280 g kristálycukor
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 db citrom reszelt héja
A tojáshabhoz
100 g kristálycukor
100 g tojásfehérje
A fehérjehab közé
400 g sárgabarack dzsem
1. A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk. Csak éppen addig gyúrjuk, míg összeáll!
2. Nyújtsuk egyenletes vastagságú lappá a linzertésztát, majd fektessük egy 20x30 cm-es sütőformába. Szurkáljuk meg, ezután tegyük légkeverés nélkül a 200 C-ra előmelegített sütőbe, és süssük aranybarnára pár perc alatt.
3. A túrótöltelék hozzávalóit mérjük egy üstbe, és kézzel, vagy géppel alaposan dolgozzuk össze.
4. A kisült, kihűlt linzerlapot vékonyan kenjük meg baracklekvárral, majd a túrótölteléket egyenletesen kenjük el rajta. Ezt tegyük be a sütőbe 180 C-ra, 40 percre, légkeverés nélkül.
5. Ha a túró kisült, vegyük ki a sütőből, és a tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá, majd szedjük habzsákba.
6. Szedjük a baracklekvárt is habzsákba, majd a kisült túrótöltelékre felváltva csíkozzuk fel a baracklekvárt, és a fehérjehabot. Ha megvagyunk, tegyük vissza a sütőbe, ismét 200 C-ra, légkeverés nélkül 20-25 percre.
7. Ha kisült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.
100 perc + 1 óra hűtés
Method 1. To make the pastry, stir the flour and ground almonds together in a large bowl, then add the butter and rub in with your fingertips until the mixture resembles breadcrum...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a liszttel, tejjel, cukorral, csipet sóval és kis vaníliás cukorral sima híg tésztává keverjük. (tejjel tovább hígíthatjuk a ha túl sűrű) Kivajazott tepsibe öntjük a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrókrém alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, hozzákeverjük a mákot. Aki nem szereti, kihagyhatja belőle.A főtt sütőtöknek kikaparjuk a belsejét, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt öntsük egy lábasba, szórjuk bele a vaníliát és törjük bele a csokit. Melegítsük addig, amíg a csokoládé teljesen fel nem oldódik. Keverjük el benne az édesítőt és a rum...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű