A gombóchoz
500 g tehéntúró (félzsíros)
120 g búzadara
3 db tojássárgája
3 db tojásfehérje
1 db citrom héja
1 csipet só
A díszítéshez
200 ml tejföl (20%-os)
100 g zsemlemorzsa
10 teáskanál porcukor
1. Először a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót mérjük egy edénybe. Egy fakanállal jól keverjük össze, majd fóliával fedjük le, és hagyjuk állni két óra hosszán kereszül, hogy a búzadara felpuhuljon.
2. Amíg puhul a búzadara, a zsemlemorzsát kicsit pirítsuk meg egy serpenyőben, majd tegyük félre.
3. Ha eleget állt a búzadarás-túrós keverék, verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd kis adagokban, óvatosan keverjük a túróhoz. Az így kapott masszát 1-2 órára tegyük a hűtőbe!
4. Egy fazékban forraljunk enyhén sós vizet, és állítsuk be a lángot, hogy lobogva forrjon a víz.
5. Vizes kézzel formázzunk gombócokat a túrós masszából, és tegyük őket a lobogó vízbe.
6. Amint feljönnek a gombócok a víz tetejére, már jók is - kb 5 perc. (Az első gombócot vágjuk félbe, hogy biztosan átfőtt-e.) A kész gombócokat forgassuk át a pirított zsemlemorzsában.
7. Tejföllel leöntve, esetleg porcukorral megszórva tálaljuk az elkészült túrógombócokat.
20 perc + 2 óra pihentetés
A túrót dolgozzuk össze a hozzávalókkal, kivéve a csokoládé. Formázzunk golyókat a masszából. Ha nem elég kemény a massza ( ez függ a túró krémességétől), akkor adjunk h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz áfonyaszószhoz felfőzni az összetevőket, turmixolni, átszűrni, lehűteni. A citromkrémet folyamatos kevergetés mellett közepes lángon melegíteni 8-10 percig, míg sűrű lesz. S...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tojasokat habosra kavarni a cukorral es a vaniliaval Hozzakavarni az olajat Utana felvaltva hozzatenni a tejet es a sutoporral elkevert lisztet A kuglof format kiolajozni es...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA krémhez a pudingport felfőzzük a cukorral és a tejjel. A margarint kikeverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a citrom levét is. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a margarinos krémm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű