menu

Családireceptkönyv.hu

Túrógombóc


Írta:

Elk. idő: 20 perc+ 2 óra
Adag: 10 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A gombóchoz
500 g tehéntúró (félzsíros)
120 g búzadara
3 db tojássárgája
3 db tojásfehérje
1 db citrom héja
1 csipet só

A díszítéshez
200 ml tejföl (20%-os)
100 g zsemlemorzsa
10 teáskanál porcukor

Elkészítés:


1. Először a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót mérjük egy edénybe. Egy fakanállal jól keverjük össze, majd fóliával fedjük le, és hagyjuk állni két óra hosszán kereszül, hogy a búzadara felpuhuljon.

2. Amíg puhul a búzadara, a zsemlemorzsát kicsit pirítsuk meg egy serpenyőben, majd tegyük félre.

3. Ha eleget állt a búzadarás-túrós keverék, verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd kis adagokban, óvatosan keverjük a túróhoz. Az így kapott masszát 1-2 órára tegyük a hűtőbe!

4. Egy fazékban forraljunk enyhén sós vizet, és állítsuk be a lángot, hogy lobogva forrjon a víz.

5. Vizes kézzel formázzunk gombócokat a túrós masszából, és tegyük őket a lobogó vízbe.

6. Amint feljönnek a gombócok a víz tetejére, már jók is - kb 5 perc. (Az első gombócot vágjuk félbe, hogy biztosan átfőtt-e.) A kész gombócokat forgassuk át a pirított zsemlemorzsában.

7. Tejföllel leöntve, esetleg porcukorral megszórva tálaljuk az elkészült túrógombócokat.

Trükkök, tippek, praktikák:


20 perc + 2 óra pihentetés

Túrógombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túró rudi golyó FJ
Túró rudi golyó FJ

A túrót dolgozzuk össze a hozzávalókkal, kivéve a csokoládé. Formázzunk golyókat a masszából. Ha nem elég kemény a massza ( ez függ a túró krémességétől), akkor adjunk h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromkrém áfonyaszósszal
Citromkrém áfonyaszósszal

Az áfonyaszószhoz felfőzni az összetevőket, turmixolni, átszűrni, lehűteni. A citromkrémet folyamatos kevergetés mellett közepes lángon melegíteni 8-10 percig, míg sűrű lesz. S...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
KUGLÓF
KUGLÓF

A tojasokat habosra kavarni a cukorral es a vaniliaval Hozzakavarni az olajat Utana felvaltva hozzatenni a tejet es a sutoporral elkevert lisztet A kuglof format kiolajozni es...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citrom szelet
Citrom szelet

A krémhez a pudingport felfőzzük a cukorral és a tejjel. A margarint kikeverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a citrom levét is. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a margarinos krémm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk