6 tojás
so, bors, piros paprika
kápia paprika ( izles szerint)
1 nagy fej hagyma
2-3 szelet szalonna
A szalonnarol a bort levagtam es kockakra vagtam.
A hagymat felszeleteltem.
Egy serpenyoben beletettem a szalonnakockakat, es kicsit megpiritottam.
Utana kiszedtem, es a megmaradt szalonna zsirjaban uvegesre paroltam a hagymat, ha a szalonnaszir nem eleg akkor potoljuk olajjal.
Fuszereztem, soval, borssal...a soval vigyazni kell, mert a szalonna is sos...
Az uvegesre parolt hagymara visszatettem a szalonnat, a felkockazott kápia paprikat, osszeforgattam, es vegul hozzaontottem a villaval felvert tojasokat, es allando keveres mellett mesutottem...
Így készítsd: reszelj le a nagy lyukú reszelőn 3 cukkinit, törölgesd át, ha túl "vizes" lenne. Adj hozzá sót, borsot, kevés szerecsendiót, 1-2 gerezd préselt fokhagymát, 2 tojást,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlét felkockázzuk. Egy edényben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a zsemlekockákat. A megpirított zsemlét összedolgozzuk a zsírral, sóval, liszttel és annyi vízz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt, megtisztítjuk majd rózsáira szedjük, majd ételízesítős vízben körülbelül 10 perc alatt félpuhára főzzük. Leszűrjük, majd félretesszük. A csirkemellet vékony szele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet összekockázzuk, egy magasabb falú tálba rakjuk és hozzáadjuk a kívánt fűszereket. Sót és borst mindenképpen érdemes beletenni, de ízlés szerint paprikával, zöld fűsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű