20 dkg. teljes kiorlesu liszt
20 dkg.kenyerliszt
20 dkg rozsliszt
10 dkg retesliszt
4,5 dl. langyos viz
20 gr. élesztő
pici so
2 ek. olaj
1 ek. citrom leve
2 ek. burgonyapehely
1 ek. buzacsira
Kimerem a liszteket es egy talban osszekavarom.
Hozza adom a búzacsírát is.
A kenyersutogepben, eloszor beleontom a langyos vizet,az olajat, es a citrom levet.
Utana teszem a talban osszekevert lisztet.
Egy kis kanallal az egyik sarokban mélyedést csinalok, ide teszem az osszemorzsolt élesztőt,egy masik sarokba teszem a cukrot,es a harmadik sarokban a sot.
Bekapcsolom a gepet , es ennyi...
Dagasztas , kelesztes , sutes , 3 ora.
Az elokeszulet kb. 15 perc...
Az izesitest lehet valtoztatni, ki ahogy jonak latja...
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A hideg tejbe öntjük az ecetet, elkeverjük, és negyed órára félretesszük. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, a sót és a szódabikarbónát, majd elk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tonhalat lecsöpögtetjük, egy mélyebb tálba tesszük, és villával összetörjük. Meglocsoljuk citromlével, megsózzuk, megborsozzuk. A vöröshagymát apróra reszeljük, és a halhoz kever...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA virslit hideg vízben felteszem főni, épp, hogy felrottyan, már ki is veszem, hűtöm. 4-5 fej hagymát felvágok, sózom, a virsli főzővizével forrázom, kicsit állni hagyom benne. Add...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepertőt, a vajat és a négybe vágott hagymát húsdarálón letekerjük. - de ma már a robotgép gyorsabb megoldás. - A péphez hozzáadjuk a mustárt, megsózzuk, borsozzuk, és alaposan...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű