menu

Családireceptkönyv.hu

BARNA KENYÉR


Írta:

Elk. idő: 3 ora
Adag: 4 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg. teljes kiorlesu liszt
20 dkg.kenyerliszt
20 dkg rozsliszt
10 dkg retesliszt
4,5 dl. langyos viz
20 gr. élesztő
pici so
2 ek. olaj
1 ek. citrom leve
2 ek. burgonyapehely
1 ek. buzacsira

Elkészítés:


Kimerem a liszteket es egy talban osszekavarom.
Hozza adom a búzacsírát is.
A kenyersutogepben, eloszor beleontom a langyos vizet,az olajat, es a citrom levet.
Utana teszem a talban osszekevert lisztet.
Egy kis kanallal az egyik sarokban mélyedést csinalok, ide teszem az osszemorzsolt élesztőt,egy masik sarokba teszem a cukrot,es a harmadik sarokban a sot.
Bekapcsolom a gepet , es ennyi...
Dagasztas , kelesztes , sutes , 3 ora.
Az elokeszulet kb. 15 perc...
Az izesitest lehet valtoztatni, ki ahogy jonak latja...

BARNA KENYÉR

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katka
Házi kenyér, élesztő nélkül
Házi kenyér, élesztő nélkül

A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A hideg tejbe öntjük az ecetet, elkeverjük, és negyed órára félretesszük. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, a sót és a szódabikarbónát, majd elk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: borsági
Majonézes tonhalkrém
Majonézes tonhalkrém

A tonhalat lecsöpögtetjük, egy mélyebb tálba tesszük, és villával összetörjük. Meglocsoljuk citromlével, megsózzuk, megborsozzuk. A vöröshagymát apróra reszeljük, és a halhoz kever...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Utopenec-ecetes hagymás pácolt virsli
Utopenec-ecetes hagymás pácolt virsli

A virslit hideg vízben felteszem főni, épp, hogy felrottyan, már ki is veszem, hűtöm. 4-5 fej hagymát felvágok, sózom, a virsli főzővizével forrázom, kicsit állni hagyom benne. Add...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi tepertőkrém
Házi tepertőkrém

A tepertőt, a vajat és a négybe vágott hagymát húsdarálón letekerjük. - de ma már a robotgép gyorsabb megoldás. - A péphez hozzáadjuk a mustárt, megsózzuk, borsozzuk, és alaposan...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk