6 db nagy zöldpaprika
4 nagy paradicsom
1 nagy fej hagyma
8 evőkanál rizs
so, bors, keves piros paprika
olaj a hagyma parolasahoz
A paprikakat megmostam, kicsumaztam,es kockakra vagtam.
A paradicsomokat is megmostam, es szinten kockakra vagtam.
A hagymat vekonyan felszeleteltem.
Egy teflon edenyben a hagymat uvegesre paroltam, hozzaadtam a felkockazott paprikat, es egyutt is paroltam egy keveset.
Utana hozzaadtam a paradicsomot, es a fuszereket.
Osszekevertem, hozzatettem a rizset, felontottem annyi vizzel,hogy jol ellepje.
Alacsony tuzon, lefedve hagytam főni.
Amikor a rizs megpuhult, akkor elzartam a langot.
Hagytam lefedve kb. 20 percet, hogy az izek jol osszerjenek...
A lecsó balkáni eredetű étel, de Európában szinte mindenhol eszik.
Annyi szent, gyors és energiaszegény vacsorát tudhatunk magunkénak, ha nem zsíron főzzük, és nem eszünk meg hozzá fél kiló friss, ropogós fehérkenyeret, aminek a héjával majd kitunkoljuk a szaftot.
Lehet mélyhűteni és tartósítani...
Preheat the oven to 220°C and line a large baking sheet with parchment paper. Pulse the cauliflower in a food processor until it’s the consistency of rice. Spread the riced caulif...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEs empfiehlt sich die Gnocchi (nach Packungsanleitung) zeitgleich mit der Sauce zuzubereiten, da beides sehr schnell geht. Etwas Öl oder Butter in einer Pfanne heiß werden lasse...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst a vízzel elkevert tejben a cukorral a citrom héjával felforraljuk és a tűzhely szélére húzzuk míg a szemek egészen megduzzadnak és a tejet magukba szívják. Kanállal keverge...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat megpucoljuk és egészben megfőzzük, majd amikor megfőtt, félbevágjuk. A közepét kikaparjuk, a közepe maradjon vastagabb, hogy megtartsa a tölteléket. A darált húsból...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű