0, 5 kg szarazbab
2 fej hagyma
kolbász
so, bors, piros paprika
1 evokanal liszt
olaj
fokhagyma (ízlés szerint)
A szarazbabot puhara fozzuk sos vizben
Utana,botmixerrel pepesitjuk,es potoljuk a megfott bab levevel
Keves olajon 2 cikk fokhagymat uvegesre parolunk,es hozza tesszuk a lisztet,es ezzel is keveset piritjuk,utana hozza tesszuk a piros paprikat
Felontjuk keves vizzel es csomomentesre kavarjuk,utana a babhoz keverjuk
Ha tul suru,akkor meg adunk hozza a megfott bab levebol
Ha meg szukseges,akkor fuszerezzuk izles szerint
Nehany percig lassu tuznel forraljuk
En kolbasszal,es keves olajon piritott hagymaval talaltam,amit piros paprikaval szortam meg...
A tintahalat és a szépiát darabokra vágjuk. Olívaolajat melegítünk egy "paella"- ban (nagy lapos edény, hasonló, ami a képen van), és a garnélarákot, a homárt melegítjük 1 percen...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: a bacont a vajon kiolvasztjuk, hozzátesszük a felaprított zöldségeket, puhára pároljuk, majd beletesszük az apróra vágott sonkát. Öt perc után hozzákeverjük a mascarpon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát megdinszteljük,A lábast félrehúzzuk, beletesszük a pirospaprikát,rádobjuk a körmöket és visszatesszük a tűzre és megpirítjuk.Hozzáadjuk a többi fűszert, fe...
Elkészítési idő: 180 Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl langyos, cukrozott tejbe belemorzsolom és felfuttatom. A lisztet a tojással, a tejföllel, a sóval, az olajjal, a felfuttatott élesztővel és a tejjel elkeverem....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű