3 bögre puliszka liszt (kukoricadara)
6 bögre viz (a bogre kb.2,5 dl)
so
50 dkg juhturo
keves vaj
A vizet odateszem foni,keves soval
A puliszka lisztet atszitalom
Amikor a viz forr,allando keveres mellett bele szorom a puliszka lisztet
A tuzet kissebbre huzom,es hagyom foni...kozbe-kozbe megkeverem
Amikor mar elvalik az edeny falatol,akkor leveszem a tuzet
Egy edenyt vajjal kikenek,egy ujjnyi vastag puliszkat teszek...
Erre jon az elmorzsolt turonak a fele...
Utana meg egy reteg puliszka es turo...
A tetejere vaj darabkakat teszek es forro sutobe sutom amig a teteje kisse pirulni kezd...
En talalaskor keves fustolt sajtot is reszeltem a tetejere es par percig mikroba tettem amig a sajt kisse megolvadt...
A krumplit kis kockákra vágva megfőzöm, majd villával még melegen összetöröm, sózom. Langyos vízbe morzsolom az élesztőt, 10 percet állni hagyom. Majd a liszttel felváltva eldolgoz...
Elkészítési idő: 60-90 Nehézség: Könnyű1. Melegítsd elő a sütőt 220 Celsius-fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. 2. A karfiolt háztartási robotgéppel őröld rizs méretű szemcsékké. 3. Egy nagyobb tálban kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűegy megpucolt hagymát felvágva beletesszük egy edénybe, majd olajat öntünk rá (nem kell sok csak épp, amiben meg lehet pirítani a hagymát), ha a hagyma üveges lesz akkor mehet bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű