2 db.kozepes cukkini
liszt
zsemlrmorzsa
4 egesz tojas
vegeta
so
bors
olaj a kisuteshez
A cukkiniket lereszeljuk a reszelo nagyobbik lyukas oldalan
Bele tesszuk a sot,borsot,vegetat
Utana a villaval felvert tojasokat
Azutana a lisztet es a zsemlemorzsat (a liszt es a zsemlemorzsa tetszes szerint megy bele annak fuggvenyeben,hogy mennyire kemenyre akarjuk a lepenyt kesziteni)
Jol ossze dolgozzuk
Olajat forrositunk egy serpenyobe es amikor eleg forro de nem tul forro akkor egy kanal segitsegevel lepenyeket szaggatunk az olajba
Kisse lelapitjuk a kanal segitsegevel a lepenyeket,hogy jol atsuljenek...
Talalhatjuk kulonbozo fozelekekkel is,vagy magaban tejfollel,vagy sajttal megszorva,stb...
Paprika, paradicsom egy aprítóba szétvágva, vagy ledarálva... hozzá a só... mehet üvegekbe... nem semmi tartósító a só az tartósít..
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmeghámozni,reszelni sózni majd állni hagyni 10 percig. miután kiengedte a levét ki kell nyomkodni,jozzáadni a 2 tojit bele a lisztet majd egy ragadós masszát kaptam
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyával hasonlóan járunk el, mint fentebb. Hámoz, mos, szeletel, áztat, konyharuha. Ha kész, akkor egy mély tálban az olívaolajat a sóval és ízlés szerinti fűszerrel elkeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű