menu

Családireceptkönyv.hu

HÚSSAL TÖLTÖTT TÉSZTA


Írta:

Elk. idő: 1ora
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 csomag fagyasztott leveles tészta (80 dkg)
50 deka darált hús
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 dl tejföl
1 kis fej hagyma
olaj a hagyma párolásához
1 tojás a kenéshez

Elkészítés:


A hagymát aprora vágom és üvegesre párolom.
Beleteszem a darált húst és sózom borsozom átpirítom.
Amikor kész hozzáadom a fokhagymát,és végül tejföllel felöntöm.
Egy kicsit még összefőzöm, átkeverem. Majd leveszem a tűzről és kihűtöm.
A tésztát külön- külön kinyújtom tepsi nagyságúra sütőpapíron.
Így teszem át a sütőlapra/tepsibe.
A széleit ferdén bevagdosom.
A kihűlt tölteléket hosszában a tészta közepére teszem, és felváltva egyszer az egyik, majd másik oldalt hajtom fel a töltelék tetejére. (így lesz a teteje olyan mint egy fonat)
A két végét külön behajtom.
Tojással lekenem és megsütöm.
A hússal töltött kelt tészta tetejét sütés előtt megszórhatjuk reszelt sajttal is.

HÚSSAL TÖLTÖTT TÉSZTA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bólyi túrós lepény
Bólyi túrós lepény

Egy edényben összekeverjük a porcukrot, a lisztet és a sütőport. Egy másik edényben az 1 ek. cukorral habosra keverjük a tojásokat, utána hozzáöntjük a tejet. Először csipet sóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos-spenótos tészta
Sajtos-spenótos tészta

Főzd ki a tésztát bő, sós vízben körülbelül hat-nyolc perc alatt. Szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. Olvaszd fel egy serpenyőben a vajat, tedd hozzá a préselt fokhagymát, és ad...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hack Irén
Sonkás-kolbászos rakott tészta
Sonkás-kolbászos rakott tészta

A tésztát sós, olajos vízben főzd ki, majd szűrd le. A felkarikázott kolbászt a felcsíkozott sonkával kevés olajon futtasd meg egy serpenyőben, és add hozzá az apróra vágott hagymá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymás-túrós galuska
Hagymás-túrós galuska

A túrót egy nagyobb edényben összetörjük, és a liszttel, tojásokkal, sóval, őrölt borssal, kicsi olajjal, vízzel galuskatésztává állítjuk össze. (Én erre egy kézi robotgép dagasztó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk