8 tojás
10 dkg csirkesonka
só bors ízlés szerint
6 dkg vaj
gulyáskrém
majonéz
tejföl
citromlé ízlés szerint
A tojasokat megfozom sos vizbe,utana hideg vizben hagyom kb. 30 percet, es letisztitom a hejat.
A sonkat ledaralom.
A tojasokat kettobe vagom, es a sargajat egy talba szedem.
Hozzaadom a daralt sonkat,vajat,sot,borsot,gulyaskremet, es egy villaval kremesre dolgozom.
Ha kemenynek tunik, akkor tehetunk bele meg vajat.
Amikor a massza szep fenyes es megfelelo kremes jellegu, akkor megtoltjuk a felbevagott tojasfeherjeket.
Elkeszitjuk a majonezet.
Utana a majonezhez annyi tejfolt teszunk, hogy egy talban tudjuk szepen elsimitani.
A szepen elsimitott masszara tesszuk a megtoltott tojasokat, a tetejukkel lefele.
Citromlevet is tehetunk a majonezes tejfolbe, izles szerint.
Talalasig hutobe tesszuk.
A megmosott és szárazra törölt húst enyhén kiklopfoljuk, megszórjuk sóval, borssal. Egy palacsintasütőben kevés étolajat felhevítünk, és a hússzeletek mindkét oldalát fehéredésig...
Elkészítési idő: 35 oerc Nehézség: KönnyűA pulykamellet és a füstött sajtot felszeleteljük. Sóval, borssal, pici fahéjjal beszórjuk. Teflon serpenyőben kevés olajat és az 1 dl fehérbort felforrósítjuk, és a húszeleteket...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűSütőpapírkorongot vágok a tortaforma aljába. Összekeverem a darált kekszet a vajjal és a forma aljába nyomkodom, hűtőbe teszem. Kis lábosban elvegyítem a zselatint a citromlével,...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: A lisztet a hideg(!) vajjal elmorzsoljuk. 1 dl tejben elkeverjük az elmorzsolt élesztőt. Nem futtatjuk fel, csak addig keverjük, míg feloldódik. A tejet...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű