5 dl tej ( 1/2 liter )
10 dkg cukor
3 tojás
10 dkg griz ( buzadara )
5 dkg vaj
Tegyük fel forrni a tejet
Amikor felforrt, adjuk hozzá a vajat, a cukrot és a grízt
Alacsony hőmérsékleten forraljuk folyamatos kavargatás mellett (fakanálal vagy akár mixerrel ) kis sebességen
Ha besűrűsödött, akkor félrerakjuk hűlni
Hozzáadjuk a tejhez a felvert tojásokat, és lassan keveretjük, amíg homogén lesz
Egy edényt kikenünk vajjal, és beleöntjuk ezt a pudingot
Előmelegített sütőbe helyezzük 35-40 percre, majd elzárjuk a gázt, és bent hagyjuk 15 percet
Mielött felvágnánk, hagyjuk teljesen kihűlni
A desszert tetejére szórjunk porcukrot
1. A tejben a teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a porcukrot, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást, majd a felfuttatott élesztőt a tejjel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztőt felfuttatjuk 3 dcl langyos tejel és a cukorral , majd bedagasztjuk az egészet..... nem kelesztjük a tésztát , ugyanis a kéz között fog megkelni.... dagasztás után a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű