50 dkg gomba
1 nagy fej hagyma
1 kis doboz tejföl
1 csapott evőkanál liszt
só, bors, pirospaprika
0, 5 dl olaj
gombát folyóvízben mossuk meg, szeleteljük fel.
A hagymát aprítsuk fel, és 0,5 dl olajon dinszteljük üvegesre.
Utána tegyük hozzá a gombát, majd keverjük bele a sót,és a fűszerpaprikát.
Öntsünk rá 0,5 dl vizet, és fedő alatt pároljuk, amíg a gomba megpuhul.
Ha nem elég puha, öntsünk alá még egy kis vizet, és főzzük tovább.
Egy kevés vizzel elkeverjük a lisztet csomomentesre, hozzaadjuk a tejfölt, es folytonos keverés mellett a gombához adjuk.
Ha sűrűnek találjuk, akkor vizzel potoljuk.
Néhány percig még főzzük, hogy jól összeálljon.
Rizzsel tálaltam.
A hosszúkásra vágott hagymát megdinsztelem, az apróra vágott paprikát is. Megpárolom. A tojásokat felverem, ráöntöm, megsütöm. A kolbászkarikákat külön kisütöm. Így nem lesz...
Elkészítési idő: 15 Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyharu...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézBelerakod kedvenceidet, amit otthon találsz, pl. zöldborsó, kecske sajt, pirított gombával, szalonnával, reszelt sajt, paradicsom és paprika, és majd a tojásos keveréket ráöntjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű