menu

Családireceptkönyv.hu

Aszaltszilvás pulykakuglóf


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


80 dkg pulykamellfilé,
30 dkg szeletelt bacon,
20 dkg füstölt sajt
3 db tojás
1 púpos evőkanál flekken fűszerkeverék,
6 evőkanál tejföl,
4 evőkanál liszt,
1 kávéskanál só
1 kávéskanál őrölt bors,
1 nagy csokor petrezselyemzöld,
20 dkg aszalt szilva,
2 dl vörösbor.

Elkészítés:


A készítés előtti este beáztattam az aszalt szilvát a vörösborba, majd másnap kivettem belőle és lecsöpögtettem. A húst apró kockára vágtam és a flekken fűszerkeverékkel beszórtam. Összekevertem egy tálba a petrezselymet, a tojásokat, a tejfölt, a lisztet, a reszelt sajtot, őrölt borssal és sóval ízesítettem, majd mehetett bele a pulykahús. Jól elkevertem.
A kuglófsütőt előkészítettem, egy tepsi méretű sütőpapírt középen keresztbe bevágtam 5-5 cm-re, ezt húztam rá a kuglófsütő közepén lévő részre, így bele tudtam tenni a sütőformába. Teflonos formám van, ahol nem volt papír, ott sem ragadt bele a hús. A bacon szeletekkel egyenletesen kiraktam, úgy, hogy két oldalról rá tudjam majd hajtani a töltelékre. A töltelék felét beleraktam a formába, majd az aszalt szilvát a töltelékre raktam körbe egyenletesen. Erre mehetett a maradék massza. A bacon szeleteket ráhajtva betakartam a tölteléket és fóliával befedtem. Előmelegített sütőbe tettem 180 fokra, így sült kb. 30-40 percig, majd levettem a fóliát róla és még kb. 25-30 percig sütöttem, amíg szép piros nem lett. Ekkor kivettem és egy sütőpapírral bélelt tepsire fordítottam, majd a másik felét is szép pirosra sütöttem. Hagytam hűlni legalább fél órát, hogy szebben lehessen szeletelni. Nagyon finom volt.

Aszaltszilvás pulykakuglóf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkés baconös rakott burgonya, tejfölös-sajtos önt
Csirkés baconös rakott burgonya, tejfölös-sajtos önt

A csirkemellet felkockázzuk, fűszerezzük, átkenjük a zúzott fokhagymával, majd egy kevés olajban megpirítjuk. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a kockára vagdosott bacont is. Közb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Boros sült csirkecomb
Boros sült csirkecomb

A megtisztított, lecsöpögtetett húst lisztben megforgatom, sózom, borsozom. Serpenyőben kérget sütök rá, majd jénaiba teszem őket. Mellédarabolom a hagymát, felöntöm borral (lehet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csirke "nem lehet abbahagyni" módra
Csirke "nem lehet abbahagyni" módra

A megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott foghagymával összekeverjük. A csirkedarabokat beleforgatjuk, kiolajozott tepsibe egymás mellé ren...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mediterrán pulykamell
Mediterrán pulykamell

A pulykát szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, áttört fokhagymával és a paprikakrémmel bedörzsöljük. Lisztbe forgatjuk és kevés olajon hirtelen elősütjük. (Ép...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk