menu

Családireceptkönyv.hu

Babos tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0-50 dkg tészta
1 nagy fej apróra kockázott vöröshagyma
40 dkg főtt bab (lehet konzerv is)
2 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, 8-10 szál petrezselyemzöld
őrölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors
só, olaj
1 zöldpaprika, 1 paradicsom (vagy a paprika és paradicsom helyett egy-két evőkanál lecsó).

Elkészítés:


Az olajon üvegesre sütjük az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk negyed kávéskanál őrölt köménnyel, csipetnyi őrölt borssal, egy teáskanál pirospaprikával, felöntjük fél bögre vízzel. Megsózzuk, beletesszük a babérlevelet, a csokorba kötött petrezselymet, a kicsumázott, egész zöldpaprikát és a lehúzott héjú paradicsomot. Kis lángon, lefedve negyed órát főzzük. Az esetlegesen elpárolgó vizet közben pótoljuk. A tésztát forrásban levő, sós vízben feltesszük főni.
A mártásból kivesszük a petrezselymet, a paprikát és a babérlevelet. Beletesszük a zúzott fokhagymát és a babot. Annyi szaftnak kell lennie a babon, amennyi éppen ellepi, ha kell, vízzel pótoljuk. Kis lángon 10 percig főzzük, majd összeforgatjuk a közben kifőtt és leszűrt tésztával.
Tálalásnál a tetejét meglocsolhatjuk egy kis tejföllel.

Trükkök, tippek, praktikák:


A babot kicsit össze is törhetjük, mielőtt a tásztához kevernénk.

Babos tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Kínai pirított tészta
Kínai pirított tészta

A vizet felteszem forrni, répát és a káposztát összevágom vékony csíkokra. A wokot felmelegítem amilyen forróra csak tudom bele teszek kb fél deci olajat, aztán a káposztát, így...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Tészta bakonyi-gombás szósszal
Tészta bakonyi-gombás szósszal

Vizet forralunk és amíg felforr felkockázzuk a szalonnát, gombát és kevés olajon elkezdjük pirítani. Amint felforr a víz beleöntjük a tésztát. Amikor lepirultak az alapanyagok meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Sajtos gnocchi
Sajtos gnocchi

A hideg vízben feltett burgonyát puhára főzzük, majd leszűrjük. Rövid hűtés után meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük, és enyhén lisztezett felületen szétterítjük. Rászitáljuk a lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Forrázott kefires palacsinta
Forrázott kefires palacsinta

A tojásokat a csipet sóval, a cukorral, az olajjal és szódabikarbónával kihabosítjuk. Hozzáadjuk a kefirt, elkeverjük, majd a liszt felét. Beleöntjük a forró vizet, majd jöhet a li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk