50 dkg gomba
1 vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
só, bors, őrölt kömény, pirospaprika
2 evőkanál olaj
1,5 dl tejföl
A gombócokhoz: 50 dkg darált hús
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, őrölt kömény, pirospaprika
A tálaláshoz: tejföl
A húst összekeverjük a fűszerekkel. Ezután diónyi gombócokat formázunk a masszából. Két evőkanál olajat hevítünk, beletesszük a húsgombócokat, és óvatosan megforgatva körbepirítjuk őket. Megszórjuk az apró kockákra vágott vöröshagymával, egy-két percig rázogatjuk az edényt. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kicsumázott paprikát és a lehúzott héjú, összevágott paradicsomot.
Amikor a gomba levet ereszt, 3-4 dl vizet öntünk rá. Az edényt néha megmozgatva 10-15 percig főzzük a húsgolyókat.
Amikor a gombócok átfőttek, beleöntjük az ételbe a tejfölt, és 2-3 perc alatt összeforraljuk. Ha kell, ilyenkor még utána ízesíthetjük kis sóval, borssal. Tésztával, vagy rizzsel tálaljuk.
A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát felvágjuk és kevés olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát és a felaprított petrezselyemzöld felét. A leszűrt tésztát kiolajozott, hőá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet, a feldarabolt aszalt gyümölcsöket, ízlés szerint a vaníliás cukrot, valamint a vizet / növényi tejet egy kis lábasba öntjük, megkeverjük és feltesszük főzni. Fontos –...
Elkészítési idő: gyors! Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, megmossuk, a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, enyhén besózzuk, és néhány percet állni hagyjuk. 2. Ezután kicsavarjuk a levét, borsozzuk, zúzott fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű