6 csirkecomb
1 hagyma
7 gerezd fokhagyma
1 teáskanálnyi rozmaring
1 fél teáskanálnyi citromfű
1 paradicsom
2 evőkanál paradicsomszósz
só
bors
olaj
A hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, kevés olajon pirítjuk, majd ráhelyezzük a húsokat és mindkét oldalukat sütjük 2-3 percig. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel, csak annyival, hogy ne égjen oda. A paradicsomot és a fokhagymát összeturmixoljuk, belekeverjük a paradicsomszószt és a fűszereket, majd ráöntjük és fedő alatt főzzük pár percen át. Ezt követően az egészet áttesszük egy hőálló edénybe és 180 fokos sütőben sütjük amíg a húsok külseje megpirul, a belseje omlós lesz.
1. A csirkecombokat jól lemossuk, és leitatjuk róla a vizet. Jól bedörzsöljük a fűszerrel. A tepsibe olajat öntünk, beletesszük a négybe vágott hagymát és a fokhagymacikkeket és rá...
Elkészítési idő: kb. 2 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellet kicsontozzuk, és feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel, és a zúzott fokhagymával összekeverjük, és beleforgatjuk a húsokat. Egy kivajazott tepsibe fektetjük a csirk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAmennyiben nem konzerv csicseriborsót használunk, úgy enyhén sós vízben puhára főzzük. A hagymát megpucoljuk, és feldaraboljuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokhoz A csirkecombokat egy jól zárható zacskóba tesszük, ebben fogjuk pácolni. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, majd a zacskót lezárjuk és alaposan...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű