menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkefalatkák


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg csont és bőr nélküli csirkehús (csirke felső comb és csirkemell)
1 kis dobozos (kb. 1,5 dl) natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
fél mokkáskanál só
zsemlemorzsa a bundázáshoz
2-3 evőkanál étolaj a sütéshez

Elkészítés:


A húst kisebb darabokra vágjuk, majd erős nejlonzacskóba szórjuk. A joghurtot összekeverjük a reszelt fokhagymával és a sóval. A húsra öntjük, lezárjuk a zacskót (legegyszerűbb, ha kötünk rá egy csomót), és alaposan "megmasszírozzuk", hogy a joghurt mindenütt bevonja a húsdarabokat. Ezután az egészet betesszük legalább egy órára, de még jobb, ha egy éjszakára a hűtőbe.
A bepácolt húst kivesszük a joghurtból. (Nem kell letörölni róla a pácot.) Megforgatjuk zsemlemorzsában.
Ezután a bepanírozott húst vékonyan kiolajozott tepsibe rakosgatjuk. A tetejét meghintjük olajjal. (Érdemes egy olajszórót venni. Nagyon hasznos. Ebben az esetben is remekül elosztható vele az étolaj a húson úgy, hogy mindenüvé jusson.) Ezután lazán befedjük a tepsit alufóliával, és negyed órára 200 fokos sütőbe tesszük. A negyed óra leteltével a húsdarabokat megfordítjuk, és még visszatesszük tíz percre. Ezután levesszük az alufóliát és öt-tíz perc alatt, megpirítjuk az ételt.

Trükkök, tippek, praktikák:


A húst természetesen panírozhatjuk lerázogatva róla a joghurt nagy részét hagyományos módon lisztbe, tojásba, morzsába, és kisüthetjük bő olajban is.

Csirkefalatkák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ropogós - omlós libacomb
Ropogós - omlós libacomb

Alapos tisztítás után a húst jól besózzuk, a bőrét is. Egy tepsibe helyezzük, a bőrükkel lefelé. A sütőt előmelegítjük 220°C -ra, és betesszük a húst. Kb. 35-45 perc alatt nagyjáb...

Elkészítési idő: 140 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Emeletes csirkemell
Csirkemell - Emeletes csirkemell

1. A tojásokat megfőzzük és a paprikával, paradicsommal és újhagymával együtt szeletekre vágjuk. 2. A csirkemellet szétnyitottam, kiklopfoltam szárnyas fűszerkeverékkel, sóval é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: jaci
 Töltött kacsa
Töltött kacsa

A kacsát alaposan megmossuk, megtisztítjuk, kívül belül bedörzsöljük sóval a belsejét borssal is. Én egy 3 kilós kacsát kaptam. Majd félretesszük, míg elkészítjük a tölteléket. A z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Paprikás csirke szárnyak laskagombával
Paprikás csirke szárnyak laskagombával

A csirke szárnyakat gondosan megtisztítjuk, végeit levágjuk, a forgóknál ketté vágjuk. A laskagombát csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát,...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk