1 kg burgonya
10 dkg zsemlemorzsa
fél teáskanálnyi tárkony
1 teáskanálnyi ételízesítő
só
bors
olívaolaj
A burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, majd megmossuk és egy tálba tesszük. 5-6 evőkanálnyi olívaolajjal átlocsoljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a zsemlemorzsával. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és újra meglocsoljuk egy kevés olajjal, 180 fokon 40 perc alatt megsütjük. Melegen fogyasztjuk.
Mossuk meg a burgonyát, majd főzzük meg héjában. Amikor megfőtt, hagyjuk hűlni, majd nyomkodjuk meg a burgonyákat egyenként egy kanállal úgy, hogy megrepedjenek, de ne törjenek tel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Ha friss zöldborsót használsz, akkor főzd 10 perc alatt félpuhára sós-cukros vízben. A fagyasztott 2 perc alatt elkészül. Csöpögtesd le, jó hideg vízben hűtsd, majd újra csöpögt...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA kiolvasztott szalonna kockákkal együtt megpirítjuk a karikára vágott zöldhagymát is, fűszerezzük, majd vízzel felengedve 5 percig főzzük. A kockára vágott burgonyát olajban pir...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjában félig megfőzzük, majd megtisztítjuk. Tetszés szerinti nagyságúra daraboljuk, és forró olajban aranysárgára sütjük. Még forrón, ahogy kiszedjük az olajból,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű