Hozzávalók a sajtos-tejfölös hússzelethez:
szeletelt hús (karaj, csirke v. pulyka mell)
reszelt sajt
tejföl
szerecsendió
só, őrölt fehér bors
majoránna
bazsalikom
kakukkfű
olívaolaj
Hasselback krumpli:
3 db nagyobb méretű krumpli
só, őrölt bors
curry
1 dl olívaolaj
5 dk vaj
Sajtos-tejfölös hússzelet:
A hússzeleteket kiklopfolni, majd mindkét oldalát sózni, és megszórni ízlés szerint a fűszerekkel.
Egy tepsibe sütőpapírt helyezni, majd megspriccel olívaolajjal. Ezután egymásmellé tenni a befűszerezett hússzeleteket, és a tetejét szintén megspriccelni olívaolajjal.
Előmelegített sütőben, közepes lángon elkezdeni sütni.
Amikor már kezd a hús szép színt kapni,(kb. 15 perc) akkor a sütőből kivenni a tetejét ízlés szerint megkenni tejföllel, majd megszórni reszelt sajttal. (én annyi tejföllel kenem le, hogy teljesen befedje a hússzeletet.
Ezután visszatenni a sütőbe és kb. 15 perc alatt, szép pirosra sütni.
Hasselback krumpli:
Kb. egyforma méretű nagyobb krumplikat megpucolni, félbevágni, majd sós vízben félpuhára főzni.
Ezután a félig megfőtt krumplikat, kiszedni a vízből és jól lecsepegtetni. Ezután éles késsel a tetejét bevagdosni.
Egy tepsibe sütőpapírt tenni, majd egymásmellé helyezni a bevagdosott, félpuhára főzött krumplikat.
A vajat felolvasztani, majd hozzáadni az olívaolajat, a sót, és egy kevés curryt. Jól összekeverni.
Ezzel a keverékkel megkenni a krumplik tetejét. (lefolyik a krumpli mellé, így abban sül tovább)
Előmelegített forró sütőben, szép pirosra sütni.
A tarját kb másfél centis szeletekre vágjuk. A széleit több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Borsozzuk. A ketchupot összekeverjük a worchestershire szósszal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköt egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap kivesszük, áttesszük egy nagy lábasba, annyi friss vizet engedünk rá, amennyi bőven ellepi. Mellédobjuk az egész borsot, a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a rizst, hozzáadjuk a töltelék összes hozzávalóját. Óvatos mozdulatokkal összegyúrjuk. A káposztát ízlés szerint kimossuk, majd a lefejtett levelekbe göngyöljük a töltelé...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. A füstölt csülköt többszöri átmosás után kuktában, babér leveles, borsos, fokhagymás vízben jó puhára főzöm. 2. A káposztát legyalulom és enyhén besózom. 3. Az apró kock...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű