40 dkg rizs
1 burgonya
20 dkg vegyes zöldség (paprika, sárgarépa ízlés szerint)
1 teáskanál reszelt gyömbér
fél teáskanál őrölt kömény
1 evőkanál kukoricakeményítő
só, bors
olaj
A rizst sós vízben megfőzzük.
A zöldségeket megtisztítjuk és kevés olajban megdinszteljük, majd egy tálba tesszük.
Hozzáadjuk az elkészült rizst és a többi hozzávalót, fűszerezzük, ezután botmixerrel pépesítjük.
Nem kell teljesen lágy legyen!
Vizes kézzel fasírtokat formálunk a keverékből és forró olajban kisütjük. Langyosra hűtve tálaljuk.
A hagyományos fasírt ízére nem is hasonlít, valódi ínyencség!
Ha valami igazán finom és könnyű étel.
A burgonyákat megámozom, nagy lukú sajtreszelőn lereszelem. A reszelt krumplit összekeverem a tojással, tejszínnel, olajjal, szódabikarbónával, riszliszttel, sóval, borssal, alapo...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, a hagymát hajszálvékonyan felkarikázzuk, a fokhagymát áttörjük. A cukkinik végeit levágjuk, a krumplit meghámozzuk és megmossuk, majd mindket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeldaraboljuk a hozzávalókat: felkarikázzuk a kolbászt, a zöldpaprikát,a póréhagymát, kicsi kockára vágjuk a megpucolt sárgarépát és burgonyát, feldaraboljuk a paradicsomot, felsze...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes