50 dkg liszt 2 tojás, 2 dcl tej pici só , 2,5 dkg élesztő pici cikor.,fél deci olaj. Töltelék:tejföl, reszelt sajt lila hagyma sonka kukorica pritamin paprika , esetleg, fokhagyma, majonéz, só bors
Az élesztőt felfuttatjuk a tejjel cukorral. Mindent összekeverünk, jól kidolgozzuk hagyjuk kelni. Addig a töltelékhez valókat felkockázzuk és összekeverjük. A tésztát kinyújtjuk fél centi vékonyra és kockákat vágunk belőle. kb 10x10est, nagyhalom tölteléket teszünk az egyik felébe a másik felet ráhajtjuk és mehet a tepsibe. A tepsibe sütőpapírt teszünk és vékonyan megkenjük olajjal, az előkészített buktákat belerakjuk a tepsibe és megkenjük a tetejüket olajjal. 180 fokos sütőbe aranybarnára sütjük.
a tészta szélét mikor összehajtjuk villával körbe nyomkodjuk hogy a töltelék ne follyon ki
1 brokkoli kb 250 g tészta 400 ml tej kis doboz tejföl sajtszósz alap a sűrítéshez (sajtszósz helyett:1 evőkanál lisztet elkeverek a tejfölben + sajtot reszelek bele) 2 gerez...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesPalacsintaszerűen kisütni. Én kaporral készítettem. Tényleg mennyei! Kipróbálásra érdemes.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy nagy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat. Beletesszük a fokhagymát, és aranysárgára pirítjuk. A chilit apróra vágjuk, és a paradicsommal együtt a lábosba tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- tésztáivá dagasztani, a tál oldalához verni, amíg hólyagot vet. 6 cipót készíteni, olajjal bekenni, olajozott deszkára tenni és meleg lábossal letakarni (vagy nylonzacskóba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű