menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött gömb


Írta:

Elk. idő: kb. 1 óra
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db gömb cukkini
40 dkg csirkemell
2 fej lila hagyma
1 paprika
2 paradicsom
3 tojás
kapor
só, bors
fokhagymakrém
füstölt sajt a tetejére

Elkészítés:


1. A cukkiniket leskalpoljuk, kibelezzük és félretesszük.
2. Apróra vágjuk a hagymát, paprikát, paradicsomot és húst is.
3. Olajon a hagymát megfuttatjuk, hozzákeverjük a fokhagymakrémet és rádobjuk a húst, fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a paprikát, majd a paradicsomot is. Végül kaporral ízesítjük.
4. Tűzről levéve hűlni hagyjuk. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a felvert tojásokat.
5. Tűzálló tálba tesszük, forró sütőben megsütjük. Félidőben mehet rá a sajt.
6. A maradék tölteléket kis alumínium kapszlikban meg lehet sütni mellette. (Vagy lehet több gömböt vásárolni.)

Trükkök, tippek, praktikák:


Jó szívvel ajánlom! :)

Talán rizzsel lehet társítani szervírozásnál, és esetleg még kaporszósszal.

De egy szelet friss, négymagos kenyérrel is isteni finom. ;)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldséges samosa – indiai zöldséges táska
Zöldséges samosa – indiai zöldséges táska

Először készítsd el a samosa tésztát, aminek a receptjét a linkre kattintva olvashatod. Amíg a tészta pihen, állítsd össze a tölteléket. Vágd kockákra a krumplit, szedd rózsáira a...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagyományos ételkészítés
Hagyományos ételkészítés

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
Bolognai Spagetti
Bolognai Spagetti

egy megpucolt hagymát felvágva beletesszük egy edénybe, majd olajat öntünk rá (nem kell sok csak épp, amiben meg lehet pirítani a hagymát), ha a hagyma üveges lesz akkor mehet bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Kelkáposzta fasírt
Kelkáposzta fasírt

1. A kelkáposztát félbevágjuk, a torzsájától megszabadítjuk, és enyhén sós vízben nem teljesen puhára főzzük. Alaposan lecsepegtetjük, a vizet ki is nyomkodjuk belőle. Apró darabok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk