4 db gömb cukkini
40 dkg csirkemell
2 fej lila hagyma
1 paprika
2 paradicsom
3 tojás
kapor
só, bors
fokhagymakrém
füstölt sajt a tetejére
1. A cukkiniket leskalpoljuk, kibelezzük és félretesszük.
2. Apróra vágjuk a hagymát, paprikát, paradicsomot és húst is.
3. Olajon a hagymát megfuttatjuk, hozzákeverjük a fokhagymakrémet és rádobjuk a húst, fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a paprikát, majd a paradicsomot is. Végül kaporral ízesítjük.
4. Tűzről levéve hűlni hagyjuk. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a felvert tojásokat.
5. Tűzálló tálba tesszük, forró sütőben megsütjük. Félidőben mehet rá a sajt.
6. A maradék tölteléket kis alumínium kapszlikban meg lehet sütni mellette. (Vagy lehet több gömböt vásárolni.)
Jó szívvel ajánlom! :)
Talán rizzsel lehet társítani szervírozásnál, és esetleg még kaporszósszal.
De egy szelet friss, négymagos kenyérrel is isteni finom. ;)
Először készítsd el a samosa tésztát, aminek a receptjét a linkre kattintva olvashatod. Amíg a tészta pihen, állítsd össze a tölteléket. Vágd kockákra a krumplit, szedd rózsáira a...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyűegy megpucolt hagymát felvágva beletesszük egy edénybe, majd olajat öntünk rá (nem kell sok csak épp, amiben meg lehet pirítani a hagymát), ha a hagyma üveges lesz akkor mehet bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kelkáposztát félbevágjuk, a torzsájától megszabadítjuk, és enyhén sós vízben nem teljesen puhára főzzük. Alaposan lecsepegtetjük, a vizet ki is nyomkodjuk belőle. Apró darabok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű