Egy finom gyümölcsös túrótorta recept. Hozzávalók a tésztához: 10 dkg finomlisztet elkeverünk 2,5 dkg dr. Oetker étkezési keményítővel. Hozzáadunk 2 teáskanál sütőport, 12,5 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 12,5 dkg puha vajat és 3 egész tojást. Kikeverjük, tortaformába öntjük. 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Ha kihűlt ketté vágjuk, és az egyik részt 12 szeletre szépen felosztjuk. A krémhez felverünk 40 dkg tejszínt, (Meggle tejszinhabot használtam). 8 zselatinlapot vízbe áztatunk, ás elkészítjük a csomagolás szerint. Közben kikeverünk 75 dkg krémesebb állagú túrót, 1 dl tejjel, 2 evőkanál citromlével, 15 dkg porcukorral és 1 cs. vaníliás cukorral. Ha kész a túrókrém, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. A masszából 2 evőkanállal teszünk az elkészült zselatinhoz, majd végül a felhigított zselatint belekeverjük a túrókrémbe. A tortaformába visszahelyezzük a tortalapot, teszünk rá kb. 1 cm. vastagon krémet, majd kirakjuk gyümölccsel. Én felezett őszibarackot tettem a krémre. Majd a többi krém, végül a 12 részre felvágott tortalap. Megszórjuk porcukorral és behűtjük legalább fél napra, de legjobb másnap felvágni. Jó étvágyat!
15×25 cm -es forma folpackal bélelve Elkészítése: A cukrot,lekvárt,rumos vizet ,a mazsolával feltesszük főni. Kevergetjük,és ha a cukor elolvad,a mazsola megduzzad,levesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkét rostokra merőlegesen vágjuk szeletekre 2. A vizet és kókusztejet öntsük egy fazékba, forraljuk fel. Amint forr, vegyük kisebbre a lángot. 3. Adjuk hozzá a galangalt,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba. 2. Nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. 3. Ezután összegyúrjuk. Nem kell tökéletesnek lennie, ez egy kétperces mutatvá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ganache-t a megelőző napon kell előkészíteni. Ehhez kis/közepes lángon olvasszuk fel a kis darabokra vágott csokoládét a tejszínben, adjuk hozzá az alkoholt is. Másnap a felhaszn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű