•2 evőkanál olaj
•kb 2 evőkanál liszt
•2 dl tejföl
•2 teáskanál fűszerpaprika
•só, őröltbors
•2 fej vöröshagyma
•30 dkg csiperkegomba
•60 dkg sertés comb
•5 dkg füstöltszalonna
A húst megmossuk, felszeleteljük. A szalonnát kiskockára vágjuk, és kevés zsiradékon megpirítjuk, majd a zsírból kivesszük és félre tesszük .A húst egy evőkanál liszt és pici bors keverékébe forgatjuk, és a szalonnás zsírba hirtelen mindkét oldalát elősütjük, félretesszük. Szintén ebbe a zsiradékba megpároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, kb 1 dl vizet öntünk rá, és egy picit összeforraljuk. Beletesszük a hússzeleteket, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.Közben a gombát felszeleteljük. Ha a hús már majdnem készre főtt akkor beletesszük a gombát. készre pároljuk. Lisztszórással besűrítjük.( Az edényt a tűzről félre húzzuk, várunk egy kicsit hogy a zsiradékot feldobja a tetejére és rászórjuk a lisztet.) Amikor a liszt már magábaszívta a zsírt óvatosan keverjük meg, és forraljuk ki. A tűzről levéve keverjük hozzá a tejfölt. Először a forró szaftból tegyünk a tejfölbe, gyorsan keverjük el, és csak azután öntsük a tejfölt a bakonyiba.( hőkiegyenlítés) Tejföllel már ne forraljuk!
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A lila hagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A kiterített hússzeletek egyik oldalára teszünk 2-2 szelet bacont, füstölt sajt szeletet,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA két sertés hátsó csülköt, a frisset és a füstöltet megpirítjuk, tisztítjuk, majd kicsontozzuk. Ha szikkadt állagú lenne a füstölt, estére beáztatjuk. Felhasználás előtt nagyobb d...
Elkészítési idő: 4-5 óra Nehézség: KönnyűSzóljunk anyának...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát felkockázom és kevés zsírban megpirítom. Felvágom a húst kockára vagy vékony szeletekre. Hozzáaom a hagymához és fehéredésig pirítom. Sóval, borssal, 1 kk csiliporral és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű