4 személyre
- 22 dkg joghurt
- 23 dkg kristálycukor
- 3 tojás
- 6 dkg kakaópor
- 22 dkg vaj
- 25 dkg víz
- 1,5 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 45 dkg finomliszt
- 20 dkg tejszín
- 20 dkg csokoládé
Tetejére
- 2 dkg vaj
- 5 dkg tejszín
- 10 dkg csokoládé
Összeolvasztjuk a 20 dkg csokit a 20 dkg tejszínnel a ganache-hoz, majd hűtőbe tesszük dermedni. A lisztet a sóval, a szódabikarbónával és a sütőporral összekeverjük. Felforrósítjuk a vizet a vajjal, belekeverjük a kakaóport. A tojást a cukorral kézi habverővel addig keverjük, míg a cukor el olvad. Ekkor a hozzádolgozzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket meg a forró kakaós-vajas vizet is. Ha egynemű a massza, kész is van. Két 24-26 cm-es formában 45-55 perc alatt készre sütjük 175 fokon. Ha kihűlt, kiborítjuk a formából, majd a csokikrém kétharmadát az alsó lapra kenjük. Rátesszük a másik tésztát, és a maradék krémmel körbekenjük a szélét.
Tetejére
A tetejére megolvasztjuk a vajat és a csokit, hozzákeverjük a hideg tejszínt, és a tortára simítjuk.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, belecsorgatjuk az olajat, hozzáadjuk a sütőport, a kakaóport és sütőpapíros tortaformában 170 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA habporokat felverjük 3 dl tejjel, hozzákeverjük a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját. Ezzel a masszával kikenjük a kapcsos tortaforma alját, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortaformát folpackkal kibéleltem, a pudingporból a tejjel a szokott módon sűrű pudingot főztem, az étcsokit késes aprítóval felaprítottam. A tojásokat kettéválasztottam...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük a cukor felével, majd a sárgáját is a cukor másik felével. Ehhez hozzáadjuk az olajat és a tejet és habosra keverjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű