menu

Családireceptkönyv.hu

Bolognai lasagne


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csm Lasagne tésztalap,

Raguhoz:
50 dkg darálthús,
1 kisfej vöröshagyma,
2-3 sárgarépa,
1-2 fehérrépa,
1/2 zeller,
1 konzerv darabolt paradicsom, (én frissből készítettem)
1 kis paradicsom püré, ( vagy dobozos paradicsomlé)
kevés kechup, olaj, só, bors, oreganó, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, 1 gerezd fokhagym

Besamellhez:
5 dkg vaj,
5 dkg liszt,
7,5 dl tej,
só, szerecsendió,
sok reszeltsajt. (nem mértem, de kb 20-25 dkg)

Elkészítés:


A raguhoz a zöldségeket karikára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darabos paradicsomot és pici vízzel puhára pároljuk.
Ha megpuhult a zöldség, leturmixoljuk. ( kicsit maradjon darabos )
Elkészítjük a besamelt.
5 dkg vajhoz hozzáöntjük a lisztet és simára keverjük. Felöntjük kb 2 dl tejjel, így simára keverjük. Majd ez után öntjük hozzá a többi tejet. Lassú tűzön Sűrűn keverve kiforraljuk. Ízesítjük sóval, szerecsendióval.
A vöröshagymát nagyon apró kockára vágjuk, üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a darálthúst és készre pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult, ráöntjük a turmixolt zöldségeket és a fűszerekkel beízesítjük. Összeforraljuk.
A tepsit kivajazzuk, megkenjük az alját besamellel és rárakunk egy sor nyers!! tésztát-ragu-sajt. Ezt ismételjük 3-4x.
A legfelső tészta legyen!. Ezt beborítjuk besamellel, vajdarabkákat teszünk rá és jól megszórjuk sattal.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 45-50 perc alatt szép pirosra megsül.
Nem árt ha az elején lefedjük.
Igaz a recept konzev paradicsomot ír, de én friss paradicsomból készítettem,.Süritett paradicsom helyett pedig dobozos paradicsomlét öntöttem hozzá. Vizet csak a zöldségpároláshoz használtam.

Bolognai lasagne

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszínes rakott tészta csirkemellel.
Tejszínes rakott tészta csirkemellel.

1. Aprítsd fel a hagymát és kevés olajon dinszteld meg. 2. Add hozzá a kockára vágott csirkemelldarabokat, és pirítsd meg őket. 3. Keverd hozzá a tejszínt, és ízlésed szerint sóz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zakatoló
Kacsás tagiatelle
Kacsás tagiatelle

Gyorsan körbesütöm serpenyőben a kacsamellet majd berakom egy kacsasütőbe a félbevgott,kimagzott almákkal és a megtisztított fokhagymagerezdekkel. Felöntöm borral vagy valamilyen e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A tökéletes pizzatészta
A tökéletes pizzatészta

1. Rakjuk tálba a réteslisztet, a finomlisztet, a sót és a szárított élesztőt. Keverjük össze, és adjuk hozzá a 2-2,5 dl langyos vizet, a 6 ek. olívaolajat, a csapott tk. sót, a sz...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos guba
Mákos guba

Az élesztőt, 2 dl langyos tejet és megfelelő mennyiségű lisztet összekeverve, kovászt készítünk, és meleg helyen kelesztjük. A deszkára vagy tálba kimérünk 60 dkg lisztet, és belet...

Elkészítési idő: 90
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk