4 dl kefír,
1 dl tartós majonéz,
0,5 kg brokkoli,
3 db főtt tojás,
10 dkg parízer,
2 db piros színű, vastag húsú paprika ( Kápia, pritamin )
fél citrom leve,
só,
őrölt fehérbors,
1 kanál cukor
A 3 db tojást és a 0,5 kg brokkolit feltesszük főni. Ha megfőtt, hűtjük . ( A tojásokat keményre főzzük).
A 10 dkg parízert, a 2 db paprikát, 3db keményre főtt tojást 1 cm-s kockára vágjuk. A brokkoli rózsát 2-3 darabra vágjuk.
Kikeverjük a majonézt a 4 dl kefírrel, sóval, borssal, kevés cukorral és citromlével ízesítjük.
Ezután belekeverjük a kockára vágott parízert, paprikát és a főtt tojást. Hűtőbe tesszük egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek.
Fogyasztható önmagában, vagy péksüteménnyel, pirítóssal
A húst kockára vágjuk, sós vízben felforraljuk, majd hideg vízzel lemossuk. A lemosott húst a nagyobb darabokra vágott vöröshagymával, fokhagymával, vadfűszerrel, 3 dkg margarinnal...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA sajtot kb. 35 percig forró vízben állni hagyjuk és közben elkészítjük a krémet. A keményre főtt tojásokat villával összetörjük, majd hozzákeverjük a vajat, az ízlés szerinti feh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert csíkokra vágjuk és citromos,sós vízben félpuhára főzzük. A majonézt a tejföllel és az ananász levével összekeverjük. Az összes alapanyagot csíkokra vágjuk és rétegezzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat apró kockákra vágjuk és az elkészített majonézes keverékhez hozzáöntjük, jól összekeverjük. A zselatint felfőzzük 1-2 dl vízben, és kihülés után az összetevőkhöz adj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz