menu

Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi csokitorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Diós piskóta 1 db 23 cm átmérőjű tortaformához

8 db tojás kettéválasztva
160 g nádcukor
130 g liszt
30 g finomra darált dió
Csipet fahéj
1 db narancs reszelt héja

Csokikrém
300 g    nádcukor
7   db    egész tojás
400 g    vaj
160 g   kakaópor
1 db vaníliarúd kikapart belseje

Ganache:
500 g étcsokoládé (60 % kakaótartalommal)
500 ml állati tejszín 30 % zsírtartalommal

Elkészítés:


A tojás sárgáját keverjük habosra a reszelt narancshéjjal
A tojás fehérjét a nádcukorral verjük nem túl kemény habbá, majd keverjük bele a tojás fehérjét. Végül óvatosan forgassuk bele az összekevert lisztet, diót, fahéjat. A masszát töltsük a tortaformába és 160 C-fokos előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt süssük készre. Kisütés után rögtön fordítsuk, sütőpapírral borított forró tepsire.
Csokikrém:
A vajat habosítsuk ki a vaníliával, és keverjük bele a kakaópórt. A tojásokat a cukorral melegítsük csípősre, maximum 85 C-fokra. Ezt úgy szoktam megoldani házilag, hogy lábosban felteszem a gázra és kézi habverővel folyamatosan keverem, addig, míg csípősen forrónak nem érzem, amikor beledugom az ujjam, (ha tovább melegítem rántotta lesz belőle). Ezután kihűlésig kemény habbá kell verni. Végül kézi habverővel simára keverni a kihabosított vajjal és a kakaóporral. Ez a mennyiség kb. egy 23 cm átmérőjű, és 8 cm magas tortára elegendő
A kihűlt dióspiskótát háromfelé vágjuk, és minden lapot kenjünk meg narancslekvárral, majd töltsük össze a csokoládékrémmel. Két órára tegyük hűtőbe, majd húzzuk át ganache-al.
Ganache:
A tejszínt csípősre melegítjük, levesszük a tűzről és beletördeljük a csokoládét. Kicsit várunk vele hogy a csoki átvegye a hőt, majd simára keverjük a tejszínnel.
Végül igényes díszekkel, ízlés szerint díszítsük.

Karácsonyi csokitorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
PUNCSTORTA BEVONATA 2
PUNCSTORTA BEVONATA 2

A hozzávalókat jól kikeverni, és a tortát bevonni. Hűtőszekrénybe tenni, ott jobban megköt-

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Túrós kakaós zebratorta
Túrós kakaós zebratorta

A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 22 cm - es kapcsos tortaforma alját és az oladalát kibéleljük sütőpapírral. A túrót egy magas falú tálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, a cukr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Málnás süti
Málnás süti

1.Megsütjük a piskótát. 2.A krémhez a tejszínt keményre verjük a cukorral. 4 ek vizet elkészítünk a zselatinnal, majd langyosan a tejszínhez keverjük. 3.Hozzátesszük a málnát, am...

Elkészítési idő: 40-60m
Nehézség: Könnyű
share
Avatar négerkocka torta
négerkocka torta

A tojások sárgáját a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a kakaóport és a lisztet. Ezzel is jól elkeverem, majd a tojásfehérjéből felvert habot óvatosan hozzáadom. A massza elég...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk