8 db tojás
8 csapott ek finomliszt
8 csapott ek cukor (kristály)
1 csepp citromlé
1 csipet só
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
4 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csapott ek finomliszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor (margarinhoz)
1 csomag vaníliás cukor
5 dl habtejszín
2 ek porcukor (a tejszínhez)
2 csomag habfixáló (ha Hulalából készítjük, nem kell a fixáló)
1.5 kg meggy (magozott)
1.A tepsit kibéleljük sütőpapírral, sűrűn megrakjuk a meggyel, ráöntjük a 8 tojásból készített piskótamasszát, sütjük. Hűtjük.
2.Közben megfőzzük a krémet. 4 dl tejbe 1 ek lisztet és egy vaníliapudingot megfőzünk.
3.A cukrokat a margarinnal jó habosra keverjük, majd a főzött krémmel is jó alaposan kikeverjük!
4.A tejszínt a cukorral és habfixálóval kemény habbá vejük.
5.A piskótát kiöntjük, rákenjük a krémet és a tetejére a tejszínt. Csokireszelékkel is meglehet szórni.
A túrót, joghurtokat, édesítőszert és a vanília aromát összekeverjük. A zselatinport 1 dl meleg vízben kézi mixer segítségével alaposan összekeverjük, a túrós masszából hozzáadunk...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. A mascarpone krémet tegyük egy nagy keverőtálba, adjuk hozzá a porcukrot és a tojások sárgáját. A fehérjéket robotgéppel verjük kemény habbá. Ezután keverjük össze (akár a robo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA zabkekszet aprítógépben összezúzzuk és jól elkeverjük az olvasztott vajjal, majd egy kanál segítségével egyenletesen szétoszlatjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformában. Hűtőbe t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű