menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött csirke fűszeres burgonyával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•1 db csirkemell
•2 db tojás
•1 csipet kakukkfű
•kevés oliva vagy étolaj
•2 db egész comb
•3 db zsemle
•Ízlés szerint só, őrölt bors
•kis csokor petrezselyemzöld
•5 db közepes burgonya
•1 mokkáskanál bazsalikom

Elkészítés:



A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Besózzuk és félre tesszük. A zsemlét beáztatjuk vízbe, ha megázott jól kinyomkodjuk. Ízesítjük sóval borssal, petrezselyemzöldel, hozzáadjuk a tojást összekeverjük és megtöltjük a csirkét.A combnál a bőre alá. a mellnél a bőr alá, és a mell hártyás része közé töltünk. Zsirozott tepsibe tesszük, ha marad a töltelékből azt is mellé tesszük és 180-200 fokon megsütjük. Minimum egy óra kell neki, hogy finom omlós legyen!!
Köret: fűszeres burgonya
A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, megszórjuk a fűszerekkel,-kakukkfű. bazsalikom- meglocsoljuk egy kevés olivaolajjal és azt is megsütjük a sütőben. Idénysalátát adunk mellé.(Paradicsom, uborka, paprika stb..)

Töltött csirke fűszeres burgonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sztroganoff csirke
Sztroganoff csirke

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát, hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és mindig csak kevés vizet öntünk alá. Ha a hús félig megpuhult, rátesszük a gombát és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos csirkemell őzgerincbe sütve
Sajtos csirkemell őzgerincbe sütve

Az őzgerincformát kibéleljük a szeletelt bacon szalonnával,úgy hogy a végei túl lógjon,mert a végén rá kell hajtani a tetejére.A tojást,lisztet, tejfölt összekeverjük, és hozzáad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Tepsis csirkemáj krumplival
Tepsis csirkemáj krumplival

A krumplit megmossuk, megpucoljuk, majd közepes darabokra vágjuk és sós vízben félig megfőzzük. Leszűrjük, majd ugyanebben a vízben, forrástól számítva 5 percig főzzük a megtisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkecomb mustármártásban
Csirkecomb mustármártásban

1. A combot a forgónál kettévágom, bőrét lehúzom. 2. Megsózom és megborsozom. 3. A mustárt és a tejszínt kevés sóval, borssal összekeverem. serpenyőben felforrósítom az ola...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk