•1 db csirkemell
•2 db tojás
•1 csipet kakukkfű
•kevés oliva vagy étolaj
•2 db egész comb
•3 db zsemle
•Ízlés szerint só, őrölt bors
•kis csokor petrezselyemzöld
•5 db közepes burgonya
•1 mokkáskanál bazsalikom
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Besózzuk és félre tesszük. A zsemlét beáztatjuk vízbe, ha megázott jól kinyomkodjuk. Ízesítjük sóval borssal, petrezselyemzöldel, hozzáadjuk a tojást összekeverjük és megtöltjük a csirkét.A combnál a bőre alá. a mellnél a bőr alá, és a mell hártyás része közé töltünk. Zsirozott tepsibe tesszük, ha marad a töltelékből azt is mellé tesszük és 180-200 fokon megsütjük. Minimum egy óra kell neki, hogy finom omlós legyen!!
Köret: fűszeres burgonya
A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, megszórjuk a fűszerekkel,-kakukkfű. bazsalikom- meglocsoljuk egy kevés olivaolajjal és azt is megsütjük a sütőben. Idénysalátát adunk mellé.(Paradicsom, uborka, paprika stb..)
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát, hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és mindig csak kevés vizet öntünk alá. Ha a hús félig megpuhult, rátesszük a gombát és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz őzgerincformát kibéleljük a szeletelt bacon szalonnával,úgy hogy a végei túl lógjon,mert a végén rá kell hajtani a tetejére.A tojást,lisztet, tejfölt összekeverjük, és hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megmossuk, megpucoljuk, majd közepes darabokra vágjuk és sós vízben félig megfőzzük. Leszűrjük, majd ugyanebben a vízben, forrástól számítva 5 percig főzzük a megtisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A combot a forgónál kettévágom, bőrét lehúzom. 2. Megsózom és megborsozom. 3. A mustárt és a tejszínt kevés sóval, borssal összekeverem. serpenyőben felforrósítom az ola...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű