menu

Családireceptkönyv.hu

Toszkán csirkeragu


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg csirkemellfilé
15 dkg csiperke gomba szeletelve
6 koktélparadicsom
1 dl tejszín

1 vöröshagyma
1 kk oregano
kevés őrölt bors
1 tk zúzott fokhagyma
paradicsompüré
4 ek olaj
1 ek étkezési keményítő
1 kk citromlé
1 tk fűszerpaprika
Körete rizs vagy nokedli.

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk a feldarabolt mellfilével. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, majd a gombát is hozzáadjuk. 5 percig kevergetve pároljuk, majd belekeverjük a paradicsompürét és a citromlevet, majd oregánóval ízesítjük.
10 percig főzzük, majd 250 ml vizet a tejszínnel és a keményítővel összekeverünk, és a raguba vegyítjük. Melegítsük tovább, és kb. 3 percig forraljuk még. Végül adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat.
Ha szükséges, sózzunk még utána.

Toszkán csirkeragu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Magdi
Fenséges ízesítésū omlós csirkecombok
Fenséges ízesítésū omlós csirkecombok

A sütőt elõmelegítem 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot összekeverem. A húsokat beleforgatom a fűszeres keverékbe és kiolajozott tepsibe teszem. Összekeverem a mézet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Galántai csirkecombok
Galántai csirkecombok

Először a mártáshoz fogunk hozzá. Zsírban megpirítjuk a vöröhagymát, beletesszük egy kis apróra vágott kaprot, késhegynyi pirospaprikát, ízlés szerint sót. Ha van csontlé, úgy azza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Májpástétom
Májpástétom

A májat mossuk meg, ha szükséges, tisztítsuk meg, majd vádjuk apró darabokra. Egy kis darab vajon pirítsuk puhára, majd rakjuk félre. A vöröshagymát vágjuk apró kockára, a sült máj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baszk csirke pikáns paradicsomszósszal
Baszk csirke pikáns paradicsomszósszal

A húsok megmosása és nagyobb darabokra való vágása után, majd a szokásos sózás, borsozás (óvatosan) után a szeletekre vágott füstölt szalonnát egyenletesen be kell vagdosni. Egy...

Elkészítési idő: 95 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk