50dkg karaj
30dkg velő
1 fej vöröshagyma
2evőkanálolaj
1/2csokor petrezselyem
só, bors,
1 mokkáskanál fűszerpaprika
A karajt felszeleteljük, sózzuk, és lisztbe forgatva kevés olajon megsütjük. A húst kivesszük, félretesszük melegentartjuk. Ebbe az olajba megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a tűzről félrehúzzuk és hozzáadjuk a fűszerpaprikát. A velőt megtisztítjuk, (a hártyát eltávolítjuk) 2-3 darabra vágjuk, és a lepirított hagymára öntjük. Pár perc alatt megpirítjuk a velőt, sózzuk borsozzuk, rizzsel tálaljuk. A velőt ráhalmozzuk a megsült karajra, végül megszórjuk petrezselyemzöldel.
Elkészítése: A darált húst, a meghámozott főtt burgonyát, a megtisztított vöröshagymát, az uborkát és a császárszalonnát összedolgozom. Az egészet összekeverem a tejjel, a felve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk, összekeverjük a koriander maggal és a vörösborral egy tálban, majd hűtőbe tesszük másfél- 2 órára. Olívaolajat melegítünk egy lábasban, és a lecsepegtetett...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA nagyon apróra vágott hagymát sárgára pirítom az olajban. Ezután a szintén apróra vágott zöldpaprikával pirítom egy-másfél percig. Ezután lehúzom a tűzről, kicsit hűlni hagyom. E...
Elkészítési idő: 1-1,5óra Nehézség: KönnyűTegye az ecetet, a vizet, a babérleveleket, a fahéjat, a cukrot, a kősót és a hagymát egy nagy serpenyőbe, nagy lángon. Keverjük össze, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a bordákat, m...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Könnyű