6 tojás,
6 ek. kr.cukor,
6 ek víz,
2 ek. kakaó,
6 ek. liszt,
15 dkg dió
1/2 sütőpor,
Krém:
25 dkg ráma,
18 dkg p.cukor,
1 kupak rum,
35 dkg gesztenye,
1 cs. vanília puding,
1 ek. liszt,
3 dl tej,
1 van.cukor,
Bevonáshoz:
15 dkg bevonó,
5 dkg fehércsoki,
2 ek étolaj.
Hat tojásból 2 piskótát sütünk,25x39 cm-s tepsiben.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, hozzákeverjük a kr.cukrot. a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport, kakaót, és a diót.
Ezt óvatosan fakanál segítségével a habhoz keverjük.
Ezt a mennyiséget kétszerre sütjük ki!!! 190 fokon.
Elkészítjük a krémet.
A lisztet a pudingal elkeverjük és a tejben felfőzzük. Hűtjük, de közben néha megkeverjük hogy ne bőrösödjön.
A rámát habosra keverjük a cukorral, rummal. Kétfelé vesszük és az egyik felébe keverjük a gesztenyét, a másik felébe pedig a pudingot.
Mindkettőt jól kihabosítjuk.
Piskóta-gesztenyekrém-pudingoskrém-piskóta-olvasztott csoki, fehércsokival keverve.
Először az epres szószt készítjük el. Az epret és a kristálycukrot egy edénybe tesszük. Kis lángon, folyamatos keverés mellett kb 10-15 perc alatt darabos szószt főzünk belőle. Vig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tetejére a csokimázhoz: 3 kanál vajat,3 kanál kakaót és 3 kanál cukrot vagy mézet, olvadásig melegítjük, de nem főzzük mert kicsapódik, kis hülés után a krémesre öntjük, dermedés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a barna lapokat sütjük meg. A lisztben elmorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. 2 részre osztjuk, kinyújtjuk egyesével és lisztezett tepsi hátán...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA fehérjéket habbá verjük. Belekeverjük a 15 dkg porcukrot, keményre verjük. Hozzáadunk 15 dkg diót, a lisztet, a fél sütőport, a citrom reszelt héját, 5 ek tejet, és az olvasztott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű