menu

Családireceptkönyv.hu

Dobozban sült camembert fokhagymás kenyérrel


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2-3 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db fadobozos camembert sajt
1 ág friss rozmaring
2-3 ág friss kakukkfű
Frissen őrölt tarka-, vagy feketebors
0,5 dl száraz fehérbor
1 rusztikus bagett vagy paillasse kenyér
3-4 gerezd fokhagyma
2 csipet szárított oregánó
1 mokkáskanál cayenne bors
10 dkg jófajta szeletelt sonka (elhagyható)

Elkészítés:


1. A camembert belső csomagolását eltávolítjuk, visszatesszük a fadobozba és a tetejét 5-6 helyen egy kés hegyével megszurkáljuk. Az így képzett kis nyílásokba betűzdeljük a rozmaring és kakukkfű feldarabolt ágait, meghintjük frissen őrölt borssal, majd a sajt tetejére ráöntjük a fehérbort.
2. A sajtot félretesszük és megdolgozzuk a kenyeret: kb. másfél centi távolságban bevagdossuk úgy, hogy az alját nem vágjuk át teljesen. Pár gerezd fokhagymát egy aprítógépben összezúzunk és alaposan kikeverjük két evőkanálnyi puha vajjal, a szárított oregánóval, kevés sóval és borssal. Az így kapott fűszervajat belekenjük a kenyér bevagdosott zsebeibe, hogy mindenhova jusson. Ha ez megvan, minden zsebbe beletuszkolunk egy szelet sonkát is, majd az egész bagettet meglocsoljuk olívaolajjal. Bevágjuk a sütőbe az előkészített camembert-rel együtt és 180 fokon addig sütjük, míg a kenyér jól megpirul, a sajt pedig teljesen folyékonnyá válik belül.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sült újburgonya cukkinival by Marianna Gálffy Hodosy
Sült újburgonya cukkinival by Marianna Gálffy Hodosy

Ma mi is főztünk, azaz sütöttünk, de képem nincs, mert mire eszembe jutott, felfaltuk: cukkini- és újkrumplikarikák a tepsiben egymásra rakva, vöröshagyma és fokhagyma szeletkékkel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Nikcsi83
Medvehagymás - spenótos tojáskrém
Medvehagymás - spenótos tojáskrém

A medvehagymát, spenótot, újhagymát megmossuk, lecsepegtetjük róla a nedvességet, kicsit összedaraboljuk, és kevés olívaolajjal leturmixoljuk A tojásokat keményre főzzük, megti...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Tojás pörkölt
Tojás pörkölt

Az apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk, majd a felkockázott paprikát is hozzáadjuk. Ezután beletesszük az apróra vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát is. Kicsit pirít...

Elkészítési idő: 30 pec
Nehézség: Könnyű
share
Mustáros töltött burgonya
Mustáros töltött burgonya

1, A krumplit megmossuk és héjában főzzük, vagy sütjük nem egészen puhára.2, Ezután a krumplikat félbevágjuk, közepüket egy kiskanállal kivájjuk úgy, hogy a burgonyának azért egy k...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk