Az élesztő felfuttatásához
2 dkg élesztő (friss)
1.5 dl 2,8%-os tej
1 kávéskanál kristálycukor
A tésztához
40 dkg vaj
60 dkg búzaliszt (BL55)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
3 csapott kávéskanál só
2 teáskanál kristálycukor
A megkenéshez
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1. A tejet meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt és hozzáadom a cukrot. Félreteszem, hagyom, hogy felfusson.
2. A többi hozzávalót kimérem és egy tálba teszem. Ha az élesztő felfutott, hozzáadom a többihez.
3. A kidolgozott tésztát letakarva meleg helyre teszem és 1 órán keresztül kelesztem.
4. A megkelt pogácsa tésztát nyújtó deszkára borítom és egy jó ujjnyira elnyújtom. A felületét éles késsel bevagdosom.
5. Pogácsa szaggatóval kiszaggatom.
6. 180 C- os sütőben aranybarnára sütöm.
A túrót egy nagyobb tálban összetörjük, és beletesszük a többi hozzávalót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd 1 centi vastagra kinyújtjuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, de...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA leveles tésztát szobahőmérsékleten engedd fel, majd oszd 2 egyenlő részre. Mindegyik részt nyújtsd 2-3 mm vastag téglalappá, és kend meg vékonyan mustárral. A főtt virsliket vágd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A lisztet a zsírral,élesztővel,tejföllel és a sóval könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.Kinyújtjuk, kb 4 mm-re,pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,majd minden 2. darab köz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. A reszelt sajtból kb egy nagy maréknyit félreteszek a többit belekeverem a lisztbe. Annyi tejfölt adok hozzá amivel puha tésztá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű